Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов посварився з лідером ВО “Батьківщина” Юлією Тимошенко через відкриття ринку землі в Україні.

Дискусія розгорілася в ефірі програми “Право на владу” у четвер, 19 вересня.

Так, Тимошенко сказала, що українським фермерам нічого дати в заставу, щоб банк міг кредитувати покупку землі.

“У нас 42 млн га сільськогосподарської землі. Це 72% території України. Якщо і продавати, то хіба не слід запитати про це у народу України, який нею володіє?” – поцікавилася вона.

Далі Тимошенко торкнулася передвиборної кампанії президента Володимира Зеленського, в якій він обіцяв вирішувати важливі питання референдумами. Вона запитала у Милованова, чи буде референдум щодо ринку землі.

“Земля стане інструментом, на який будуть видавати заставу”, – почав Милованов.

“Тобто, земля в заставу? Покажіть мені надійні банки?” – обурилася лідер ВО “Батьківщина”.

Міністр попросив її не перебивати і заявив, що і зовсім перестане відповідати на питання.

“Ця земля розпродана вже, вона взята в оренду. Не перебивайте мене! Може неофіційно, але вона в оренді. На ній щось росте. Зараз поїдемо і подивимося, зростає чи ні. Зростає. Хто це посадив?” – звернувся він до Тимошенко.

У суперечку втрутилася ведуча Наталія Мосейчук: “Не заводитеся. Ви ж були в Трускавці”. Але Милованов емоційно попросив договорити. “Ось я хочу говорити, почекайте все! Я не заводжуся! Це важливо. Суспільство має знати правду”, – сказав він, активно жестикулюючи.