Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Пристайко виступив за повернення українських товарів на окупований Донбас

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко виступив за повернення українських продуктів в магазини на тимчасово окупованих територіях Донбасу та пообіцяв виплату пенсій жителям цих територій.

Про це він сказав в інтерв'ю «Європейській правді».

Пристайко уточнив, що це не означає скасування економічної блокади, адже передумовою для скасування є повернення підприємств.. Він запропонував розмежовувати блокаду підприємств та постачання товарів щоденного споживання для громадян України, які живуть по той бік лінії зіткнення.

«Навіть з погляду економіки, чому ми не можемо продавати туди наші товари? Нехай на полицях стоїть ряжанка з українським прапором, а не російська або білоруська, правда?» — сказав Пристайко.

Пристайко зазначив, що для цього необхідне відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України.

«Зараз ми готуємося замінити наказ про список товарів, які людям дозволено перевозити через контактну лінію, списком того, що заборонено перевозити. Це обов'язково буде зроблено, але для цього потрібні певні кроки — тому що зараз діє так звана блокада, введена рішенням РНБО, і змінити її має інше рішення РНБО», — розповів міністр.

Він пояснив, що такий крок передбачений у « формулі Зеленського » щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Глава МЗС також запевнив, що український уряд відновить виплату пенсій жителям окупованих територій