Рада схвалила закон про касові апарати: подробиці

16:29, 20 сентября 2019
Введення РРО парламент відстрочив до 2021 року.
Рада схвалила закон про касові апарати: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутати Верховної Ради схвалили у другому читанні законопроект №1053-1 «Про внесення змін до закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Свої голоси за цей законопроект віддали 237 парламентаріїв.

За даними «РБК Україна», документом передбачається введення програмних РРО, що надає суб'єкту господарювання право вибирати класичний РРО або програмний РРО в залежності від його потреб і фінансових можливостей.

Також спрощується процедура реєстрації РРО: передбачається проводити її засобами електронного кабінету без подання реєстраційних документів, а тільки шляхом отримання фіскального номера, який ідентифікує програмний РРО в інформаційній системі контролюючого органу.

Крім того, передбачається здешевлення процесу застосування РРО за рахунок виключення необхідності отримання еквайерінговіх послуг, що надаються ЦСО, укладення відповідних договорів, придбання класичного РРО, який сьогодні є дорогим.

Обов'язкове застосування РРО з 1 січня 2021 року має стосуватися тільки таких видів діяльності: реалізація побутової техніки, лікарських засобів, ювелірних виробів, вживаних товарів у магазинах, діяльність готелів, туристичних агентств, кафе, барів, ресторанів, а також реалізація автозапчастин за переліком уряду.

При цьому для всіх платників єдиного податку другої-четвертої груп застосування РРО не обов'язково.

Крім того, штрафи для класичних РРО залишили на сьогоднішньому рівні, а для програмних РРО ввели штрафні санкції виключно за нереєстрацію розрахункової операції на сервері контролюючого органу.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проводить онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради України.  

Також відомо, що уряд не вноситиме змін до Податкового кодексу.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки