За введення касових апаратів для бізнесу проголосували 4 нардепи від Житомирщини

За введення обов’язкових касових апаратів для малого та середнього бізнесу проголосували 4 із 9 народних депутатів від Житомирщини. Відповідну інформацію розмістили на сайт Верховної Ради України.

Зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі повертають у дію так звані «касові апарати». На думку ініціаторів, це сприятиме детінізації економіки. Однак самі підприємці проєкт закону вже розкритикували підприємці. Одним із аргументів проти була «кулуарність» його прийняття та відсутність консультацій із самим бізнесом.

Тим не менше, 20 вересня, під час пленарного засідання Верховної Ради, законопроєкт було прийнято 237 голосами. У парламенті цього скликання присутні 393 депутати. Проти документу проголосували всього 18 обранців, утрималося — 55, не голосували 83.

Із 6 мажоритарників, які пройшли по округах області, 4 підтримали законопроєкт. Так, «за» проголосували нардеп від «Слуги народу» по виборчому округу №62 (Житомир) Ігор Герасименко та його колеги по фракції від округу №63 (Бердичів) Богдан Кицак, від округу №65 (Новоград-Волинський) Дмитро Костюк та висуванка від округу №66 (Малин) Тетяна Грищенко. Не голосував за документ мажоритарник від президентської партії Сергій Кузьміних (округ №67, Чуднів). Ще один мажоритарник, Володимир Арешонков, був відсутній.

Депутати-«списочники» від Житомирщини не дали жодного голосу «за». Екс-депутат облради, а нині член парламентської фракції «Європейська солідарність» Михайло Забродський «утримався». Екс-губернатор Житомирщини, член «Опозиційної платформи за життя» Юрій Павленко проголосував «проти». Екс-голова обласної ради, член «Батьківщини» Анжеліка Лабунська була відсутня під час голосування.

Нагадаємо, що за закон про видобуток бурштину не голосували Юрій Павленко та Володимир Литвин. У міській раді не знають, хто з житомирських депутатів скористався правом на безкоштовну землю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *