стрічка

У Ковелі затримали жінку, яка продавала рибу без документів. ФОТО

20 Вересня 2019, 19:10
Рибоохоронний рейд на ринках у місті Ковель. 1325
Рибоохоронний рейд на ринках у місті Ковель.

Волинський рибпатруль здійснив рибоохоронний рейд на ринках у місті Ковель.

На одному з них зловили жінку, яка продавал щуку без дозвільних документів. На продавчиню склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, – повідомляє пресслужба рибоохоронного патруля у Волинській області.

У той же день в ході рибоохоронної роботи рейдова група на озері Радожичі поблизу села Гірники Ратнівського району спіймала двох браконьєрів. Чоловіки ловили раків у темну пору доби, використовуючи підсак та ліхтарі. Рибпатрульні випустили раків у природне середовище.

На порушників оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення громадян до відповідальності.

Зауважують, в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Зауважимо, що до 30 вересня у Волинській області діє заборона на вилов раків, у зв’язку з другою линькою. Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 25,5 грн.


Читати також: На Ковельщині «помилували» браконьєра, який «хазяйнував» у заказнику.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024