$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+10° Київ +18° Варшава +7° Вашингтон

РНБО відзвітувалась, як витратить десятки мільярдів з бюджету

Ілона Завальнюк 20 Вересня 2019 19:24
РНБО відзвітувалась, як витратить десятки мільярдів з бюджету

Рада Нацбезпеки і оборони України (РНБО) отримає понад 28 мільярдів гривень у 2020 році. Апарат РНБО пояснив, що кошти підуть на потреби усіх органів безпеки та оборони держави.

«Для уникнення непорозумінь та зайвих маніпуляцій щодо бюджету Апарату РНБО вважаємо за необхідне пояснити наступне. 28,2 млрд гривень не є бюджетом Апарату Ради національної безпеки і оборони України. Ця сума передбачена для потреб усіх органів виконавчої влади сектору безпеки і оборони України», - цитує роз’яснення РНБО Укрінформ.

За законом, РНБО розробляє та ухвалює пропозиції щодо проекту закону «Про Державний бюджет України» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони.  Однак нинішній законопроект передбачає розподіл видатків за рішенням Ради Нацбезпеки.

Усі пропозиції з фінансування оборонного сектору РНБО розгляне на черговому засіданні.

Нагадаємо, 15 вересня Кабмін схвалив проект бюджету на 2020 рік та передав його у Раду.

Глава Мінфіну Оксана Маркарова зазначила, що додаткові 28 млрд на безпеку та оборону РНБО розподілить між 15 розпорядниками до винесення бюджету-2020 на друге читання у Раду.

Маркарова розповіла, скільки передбачено у бюджеті на виплату субсидій та які надходження очікуються від приватизації.

Також стало відомо,  скільки мільярдів уряд планує взяти у борг у наступному році. В уряді планують різко збільшити збір податку на доходи.

У проекті бюджету на 2020 рік в цілому збережено існуючі обсяги фінансування Верховної Ради, Кабінету міністрів та Офісу президента.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, у 2019 році уряд востаннє приймає бюджет на один рік.