$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+8° Київ +3° Варшава +16° Вашингтон

Новий міністр інфраструктури відмовиться від Hyperloop в Україні

Ілона Завальнюк 20 Вересня 2019 20:34
Новий міністр інфраструктури відмовиться від Hyperloop в Україні

Новопризначений глава Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що проекту Hyperloop «у нашому випадку, на жаль не буде».

«Ідея, м'яко кажучи, абсурдна. Якщо ми хочемо про щось таке мріяти, то легше вже винайти технологію телепортації. Це однозначно і швидше і простіше. І нові дистанції так можна опановувати. У нашому випадку, на жаль, Гіперлупа не буде», - заявив міністр, передає Наше місто.

Зазначимо, що Криклій ще до призначення на пост міністра сказав, що ідея Омеляна про Hyperloop - «очевидна дурниця».

Раніше екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у 2019 планують запустити випробувальний майданчик українського Hyperloop — HypeUA. Він повідомив, що Hyperloop вже почав реалізовуватися в Україні, але такий проект вимагає мінімум 5-10 років.

За оцінкою експертів, прогнозована вартість проекту Hyperloop в Україні по маршруту «Київ-Одеса» сягне $ 3,6 млрд. Час поїздки складе 31 хвилину.

У Національній академії наук заявили про підтримку проекту швидкісної транспортної системи Hyperloop в Україні. Гіперлуп не тільки перспективний сам по собі, він підштовхне розвиток і супутніх технологій, вважають вчені.