Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

«Краще вже телепортація»: новий міністр інфраструктури заявив, що в Україні не буде Hyperloop

Новий міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає абсурдною ідею будувати в України систему вакуумних потягів Hyperloop.

Про це повідомляє дніпровське видання «Наше місто».

Побудувати Hyperloop хотів минулий міністр інфраструктури Володимир Омелян. Саме в Дніпрі попередник Криклія хотів збудувати тестовий майданчик.

«Ми з паном Омеляном один одного поважаємо. Ніхто нікого не ображає і тим більше не згадує про Hyperloop. Я вважаю, що ідея, м'яко кажучи, абсурдна. І якщо ми хочемо про щось таке мріяти, то вже простіше винайти технологію телепортації. Це однозначно і швидше і простіше», — сказав чинний очільник Мінінфраструктури.

Раніше Омелян заявив, що «краще увійти в історію «гіперлупом», ніж баригою чи клоуном».

Також Омелян  обіцяв запустити тестову ділянку  Hyperloop у 2019 році.

Hyperloop   — це проєкт вакуумного потягу, який запропонував американський винахідник та засновник компанії SpaceX Ілон Маск. Система Hyperloop діє на основі магнітів та турбін, які запускають капсули на повітряній подушці. Завдяки цьому потяги рухаються по вакуумних трубах з величезною швидкістю.

15 червня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян  підписав договір про співробітництво з Hyperloop Transportation, яка займається розробкою та будівництвом швидкісного сполучення Hyperloop.