Криклій: В Україні Hyperloop не буде - простіше винайти телепорт

Криклій: В Україні Hyperloop не буде - простіше винайти телепорт

Укрінформ
Ідея будівництва Hyperloop в Україні, м'яко кажучи, є абсурдною. Простіше винайти технологію телепортації.

Таку думку про будівництво високошвидкісного потяга в Україні міністр інфраструктури України Владислав Криклій висловив дніпровському виданню "Наше місто".

"Ми з паном Омеляном один одного поважаємо. Ніхто нікого не ображає і тим більше не згадує про Гіперлуп. Я вважаю, що ідея, м'яко кажучи,є абсурдною. І якщо ми хочемо про щось таке мріяти, то вже простіше винайти технологію телепортації. Це однозначно і швидше, і простіше. І нові дистанції так можна організовувати. У нашому випадку, на жаль, Гіперлупа не буде. Але я все одно хочу, щоб українська інфраструктура їздила, літала, плавала і розвивалася максимально в усіх напрямках", - заявив міністр.

Як повідомлялося, в 2018 році вже екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про бажання України підключитися до глобального проекту Hyperloop. У Дніпрі мали побудувати тестовий майданчик для впровадження транспорту п'ятого покоління. Омелян обіцяв реалізувати амбітний проект за 5-10 років.

Читайте також: У Саудівській Аравії побудують найдовшу у світі тестову трасу Hyperloop

Hyperloop - проект вакуумного високошвидкісного потяга, запропонований в 2013 році американським підприємцем Ілоном Маском. За словами винахідника, швидкість потягів зможе сягати 1220 км/год. На сьогодні проект до кінця не реалізовано. Але на випробуваннях уже вдалося досягти максимальної швидкості близько 450-460 км/год. Випробування проходять на полігонах у Хоторні та Лас-Вегасі. Також будується полігон у Тулузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-