fbpx
Сьогодні
22:11 20 Вер 2019

Звільнений з полону Росії моряк повернувся на рідну Луганщину: фото

Сьогодні, 20 вересня, марсовий рейдового буксира «Яни Капу» Євгеній Семидоцький, який понад дев'ять місяців перебував у полоні РФ, повернувся до рідного Сватового.

Про це пише ВВ з посиланням на Луганську ОДА.

Євгеній Семидоцький

На залізничному вокзалі його зустріли родичі, друзі, інші містяни та голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

«Повернення наших моряків – визначна подія для країни. Людське життя – найголовніша цінність. На цьому наполягає Президент Володимир Зеленський. Сьогодні свято й у сватівчан – Євгеній Семидоцький приїхав у рідне місто. Дякую за те, що він подолав тяжке випробування полоном!» – наголосив очільник Луганщини.

Євгеній Семидоцький

Після численних обіймів та подарунків поділився враженнями й Євгеній Семидоцький: «Радий повернутися на Луганщину – у рідне Сватове. Тут просто чудово! Хочу подякувати землякам – їхня підтримка відчувалася постійно».

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року українські катери та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Євгеній Семидоцький був одним з українських моряків, членів екіпажу рейдового буксира «Яни Капу», захоплених поблизу Керченської протоки російськими силовиками та протиправно утримуваних у РФ.

Євгеній Семидоцький

На Батьківщину він повернувся 7 вересня 2019 року, коли між Україною і РФ відбувся масштабний обмін полоненими.

Жителі Луганщини протягом цих місяців усіляко підтримували Євгенія. Зокрема, доєдналася до усеукраїнської акції діти зі Сватівського району. Вони виготовили синьо-жовті кораблики – оригамі, з надією, що всесвітнє суспільство допоможе українським морякам повернутися на Батьківщину.

Євгеній Семидоцький

У містах та районах області, зокрема, у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Троїцькому та Сватівському районах, були розміщені білборди із зображенням Євгенія та словами підтримки «#Тримайся_Луганщина_з_тобою!»

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання військового обов'язку, вірність Українському народові і військовій присязі Євгенія Семидоцького відзначено медаллю «За військову службу Україні».

Крім того, під час зустрічі у вересні Глава держави Володимир Зеленський вручив морякам подарунки – президентські годинники.

Євгеній Семидоцький

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: