З рожищенськими школярами спілкувалися про булінг

21 Вересня 2019, 15:46
2772

Протягом тижня в Україні відбулися правопросвітницькі заходи, мета яких – формування в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу та насилля.

Юстиція Волині також активно долучилася до проведення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу, про це повідомили в головному територіальному управлінні юстиції в області.

20 вересня представниця головного територіального управління юстиції в області Леся Романенко завітала до учнів 11-их класів ЗОШ № 2 міста Рожище.

Правниця запропонувала дітям розпочати урок з девізу «Булінг – тиша, яку ми маємо почути», адже ситуація з булінгом в Україні доволі невтішна.

Після перегляду відеокліпу, з учнями обговорили, які види булінгу вчинялись над жертвою, які ролі грають підлітки в ролику та чому, на їх думку, діти стають агресорами.

Спеціалістка розповіла учням, що насилля в школі не є винятково сучасною проблемою та навела для прикладу кілька цікавих фактів з історії дослідження насилля та булінгу в шкільному середовищі.

Не менш цікавою для школярів стала гра «Крокодил», умовою якої було показати емоцію, яка характеризує агресора, жертву чи свідка булінгу.

На завершення заходу Леся Романенко запросила усіх приєднатися до всеукраїнського флешмобу #РазомПротиБулінгу та показати всім, що булити не круто. Для цього, кожен учень написав своє ім'я на папері у вигляді долоні, як символ піднятої руки – заперечення, та прикріпив її на плакат «Я проти булінгу!».

Урок закінчився ще одним девізом – «Любов – це єдина сила, здатна перетворити будь-якого ворога в друга», а тому набагато ліпше, якщо люди замість булінгу робитимуть щось добре один для одного, поважатимуть та любитимуть.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024