$ 39.67 € 42.52 zł 9.86
+14° Київ +14° Варшава +6° Вашингтон

Чиновників МВС упіймали на незаконних оборудках із заарештованою нерухомістю

UA.NEWS SAV 21 Вересня 2019 16:06
Чиновників МВС упіймали на незаконних оборудках із заарештованою нерухомістю

Служба безпеки України (СБУ) спільно з Державним бюро розслідувань (ДБР) встановили, що чиновники МВС використали підроблене рішення суду і реалізували арештоване майно.

Як повідомляє прес-служба СБУ, у 2017 році Державна фіскальна служба (ДФС) застосувала за несплату 1,2 млн грн податків податкову заставу на майно підприємства, яке належить МВС. У 2018 році посадовці підприємства використали підроблене рішення суду міста Дніпро для зняття податкової застави і реалізували нерухомість площею 3,7 тисячі кв. м.

Слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Генпрокуратури України й оперативним супроводом СБУ, провели санкціоновані обшуки у фігурантів справи, які здійснювали реалізацію майна, нотаріуса і державного реєстратора. За результатами обшуків, правоохоронці вилучили документацію з доказами незаконного відчуження заарештованої нерухомості і заподіяння державі матеріальних збитків.

За скоєний злочин законодавством передбачене позбавлення волі на термін до 10 років.

Нагадаємо, 11 вересня ГПУ, ДБР і СБУ провели обшуки в апараті управління «Укргазвидобування» і газопромислового управління «Полтавагазвидобування».

13 вересня СБУ провела обшуки у міській раді міста Українка (Київська область) у кримінальній справі стосовно незаконного привласнення земельних ділянок Обухівського району.

Раніше СБУ викрила аферу з консервами у Міноборони. Державне бюро розслідувань почало розслідування за фактом розкрадання посадовцями Міноборони близько 100 мільйонів гривень. Вони закуповували за завищеними цінами непридатне для використання майно, зокрема бронежилети, які прострілюються.

Тим часом обшуки СБУ на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» підштовхнули компанію до виведення мільярдів за кордон.