Всі котельні міста планують запустити і дати тепло франківцям до 10 жовтня

Автор: Єва Жасминова

08 Oct, 2019 09:25

Поділитись публікацією
Всі котельні міста планують запустити і дати тепло франківцям до 10 жовтня

До опалення готові практично всі котельні Івано-Франківська. Нині запускають 10, завтра – ще 9. Загалом усі котельні планують запустити до 10 жовтня.

Про стан запуску опалення в місті йшлося 8 жовтня під час оперативної наради  у міського голови, інформує “Галка”.

“З минулого тижня опалються 7 лікарень міста та геріатричний пансіонат. Тож можна говорити що опалювальний сезон в іф вже розпочався, також створили дві аварійні бригади”, – розповів заступник міського голови Руслан Гайда.

Про готовність житлового фонду міста до опалювального періоду розповів головний інженер  КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» Ярослав Баб’як.

“Окрім опалення проводимо ще ряд заходів для підготовки до опалювального сезону, зокрема виконуємо капремонти задля підвищення енергоефективності будинків у місті. Наразі є два будинки з проблемами, а до зими підготували вже 559 будинків. Найбільш проблемний будинок – на вул. І. Павла ІІ, там люди дуже пасивно ставляться до опалювального сезону і підготовчих заходів. Просимо всіх допомогти нам запустити вам опалення у будинки і перевірити технічний стан ваших батарей”, – каже Баб’як.

Також до вечора має дати тепло найбільша приватна теплогенеруюча компанія “СТЕК”.

Директор КП «Дирекція замовника» Василь Білик розповів, що підприємство готове до опалювального сезону.

“Виконали заміну труб мереж водовідведення на суму 50 тисяч, у 7 будинках замінили стояки, а також герметизували воду у 7 будинках, у 8 будинках на суму 100 тисяч прибирали сміття, на суму 399 тисяч відремонтували дахи в 11 будинках, також у 2 будинках замінили двері і ще в 4 – вікна, на 204 тисячі замінили і відремонтували сходові клітки  у 4 будинках. Думаю, до кінця місяця закінчимо ці роботи”,  – розповів Білик.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак  розповів про готовність житлового фонду міста до опалювального періоду.

“Вчора наші працівники сконтактували зі всіма управителями будинків, аби дізнатись про готовність до зимового періоду.  Цьогоріч допомогою міського бюджету, ОСББ зробили багато робіт, аби увійти в зимовий період, зокрема було витрачено 4 млн 128 тисяч на 60 проєктів”, – каже Смушак.