В області може з’явитися автоматична система зважування машин у русі

Автор: Застава Максим

08 Жов, 2019 15:07

Поділитись публікацією
В області може з’явитися автоматична система зважування машин у русі

Верховна Рада у вересні ухвалила закон про автоматичну фіксацію габаритно-вагового контролю на українських дорогах і про нові штрафи для тих, хто їздить з перевантаженням без дозволів.

Читайте також: На Прикарпатті є пошкодження енергетичної інфраструктури після ранкової атаки росіян, — Шмигаль

У вівторок, 8 жовтня, відбулася щотижнева оперативна нарад голови ОДА Дениса Шмигаля та територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Зокрема розглянули питання про нововведення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю відповідно до Закону України від 11.09.2019 року № 54-ІХ.

Заступник начальника Управління Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області Василь Скрипник розповів про нові штрафи, які будуть накладатися на транспорт, що перевищує габаритно-вагового параметри.

Тепер, якщо транспортний засіб перевищує ваговий показники на 5-10%, то штраф складає 8,5 тисяч гривень, на 10-20% – 17 тисяч гривень, а понад 20% – 34 тисячі гривень, інформує «Галка».

За словами Скрипника, тепер ваговий контроль можна здійснюватися у русі.

Голова ОДА Денис Шмигаль зазначив, що автоматичні системи зважування машин у русі вже стоять на Київщині.

«Вони знаходяться на дорогах державного значення. Хотів би, аби така система зважування з’явилася і на Прикарпатті. Буду цьому сприяти», – каже Шмигаль.

Начальник ГУНП в Івано-Франківський області Володимир Голубош зауважив, що в області дуже часто перекривають дороги через те, що габаритний транспорт руйнує дороги.

«Поліція не може визначити наскільки транспорт руйнує дороги, тому закликаю Укртрансбезпеки звернути на це увагу», – каже Голубош.