Норвежці приїхали до Рівного, аби провести лекцію та розвивати розумне місто

Триває форум

До Рівного приїхали гості зі столиці Норвегії. Спільно з міською владою вони обговорюють розвиток розумного міста, освіти, бізнесу.

Зустріч проходить у рамках Україно-Норвезького форуму. Серед норвежців – представники одного з найбільших університетів країни: Столичного університету Осло, представники Норвезько-української торгової палати та Асоціації міст України вивчатимуть можливості подальшої співпраці, розповідає заступник міського голови Рівного Сергій Гемберг:

Будуть підписані угоди з Університетом водного господарства. Гості зустрінуться з представниками IT-бізнесу та представниками експортноорієнтованих компаній. Також управління архітектури міста проведе робочі зустрічі по співпраці просторового розвитку міста та генерального плану.

Міський голова Рівного Володимир Хомко наголосив, що контакти для розвитку України необхідні:

Дня нас цей форум надзвичайно важливий. У нас накопичилося дуже багато проблем. У нас є радянське минуле, і ми хочемо з нього вийти, і хочемо доєднатися до цивілізованих європейських країн. Принаймні всі це декларують. А для того, аби це зробити потрібно, щоб змінилися люди. А для того, щоб змінилися люди, потрібно, аби були контакти.

 

Місто витратило кошти лише на організацію прийому делегації з Норвегії. Прибули іноземні гості власним коштом та за власною ініціативою, адже зацікавилися Рівним та його інноваціями, каже Сергій Гемберг. У нашому місті викладачі зі Столичного університету Осло проведуть лекцію в НУВГП.

Робоча мова форуму – англійська.

Далі представників Водника запросять почесними викладачами до Норвегії. Також делегація з Осло спільно з представниками Рівного домовляться про написання спільних грантів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень