Створення Івано-Франківської ОТГ: виконком визначив старостів Чернієва та Підлужжя

Автор: Костинюк Олександр

08 Жов, 2019 16:18

Поділитись публікацією
Створення Івано-Франківської ОТГ: виконком визначив старостів Чернієва та Підлужжя

У вівторок, восьмого жовтня, на засіданні міського виконавчого комітету погодили винести на сесію міськради низку питань стосовно утворення Івано-Франківської ОТГ.

Як відомо, у серпні депутати міськради вже погодили приєднання Чернієва та Підлужжя до Івано-Франківська. А третього вересня приєднання цих сіл до міста було погоджене ще й розпорядженням франківської ОДА.

8 жовтня члени МВК погодили рішення утворити старостинські округи, визначити посаду старости, переглянути бюджет, інформує “Галка”.

Зокрема, було вирішено утворити Черніївський та Підлузький старостинські округи в межах сіл Чернієва та Підлужжя відповідно.

Опісля виконком затвердив положення про старосту, його повноваження, права та обов’язки.

“Староста є виборною посадовою особою місцевого самоврядування відповідного села, яке перебуває у складі міської територіальної громади. Староста обирається жителями відповідного села у визначеному законом порядку”, – йдеться в проєкті рішення.

Одразу ж члени МВК погодили обрати старостою у Черніївському старостинському окрузі Богдана Грейду, а в Підлузькому старостинському окрузі – Ярину Стойко, які до моменту утворення ОТГ були головами цих сіл. Крім того старости теж стануть членами міського виконавчого комітету.

Також було вирішено Черніївську та Підлузьку сільські ради реорганізувати шляхом добровільного приєднання до Івано-Франківської міськради та визначити їхні структури та чисельність особового складу.

Щодо бюджету, то виконком вирішив врахувати у місцевому бюджеті субвенцію Черніївської  сільської ради в сумі 183,0 тисячі гривень та субвенцію Підлузької сільської ради в сумі 84,2 тисячі гривень.