Військові США в Сирії змінили позиції — Пентагон

Середа, 9 жовтня 2019, 04:27
Військові США в Сирії змінили позиції — Пентагон

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення про передислокацію військових на півночі Сирії після консультацій з головою Пентагону Марком Есперо і головою Об'єднаного комітету начальників штабів ВС США Марком Міллі.

Джерело: з посиланням на оборонне відомство повідомляє "Інтерфакс-Україна"

У Пентагоні як і раніше вважає, що найкращим варіантом для вирішення проблеми безпеки на півночі Сирії було б створення зони безпеки за участю США і Туреччини.

"На жаль, Туреччина вирішила діяти самостійно. В результаті ми з міркувань безпеки перемістили війська на півночі Сирії таким чином, щоб вони не опинилися на шляху можливого турецького вторгнення", - відзначають в Пентагоні.

При цьому в цьому відомстві запевняють, що "ми до теперішнього часу не змінювали масштаби нашої присутності в Сирії".

Передісторія: 

  • Туреччина оголосила, що цього тижня почне повітряну і наземну військову операцію в Сирії в регіоні, який здебільшого контролюється курдськими загонами YPG, яких Анкара вважає терористами і які є союзниками США.
  • Пізніше стало відомо, що військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.
  • Президент США Дональд Трамп пригрозив "повністю зруйнувати та знищити" економіку Туреччини, якщо та вчинить будь-які дії, які він вважає "поза межами", після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування