Голова Львівської облради закликав тримати удар, а не прогинатися перед Путіним

55845496_329897767713725_656936937508044800_n

Голова Львівської облради Олександр Ганущин закликав починати реінтеграцію ОРДЛО лише після виведення окупаційних військ РФ і повернення Україні контролю над кордоном, а підписання «формули Штайнмаєра» назвав «спробами прогнутися перед Путіним»

Про це Ганущин заявив під час заходу «Діалоги про Україну», організованого Офісом президента України.

«Є два шляхи або дві політики, які ведуть до примирення і реінтеграції. Перша - пов‘язана з неухильним виконанням українською стороною Мінських угод.

Раніше держава Україна мала високий рівень підтримки міжнародної спільноти, тиснула на Росією саме невиконанням "мінських". Їх не виконували ні ми, ні РФ, але санкції накладали саме на «еРеФію».

То сьогодні Зекоманда трактує і розширює Мінські домовленості в руслі виключно проросійської політики - спочатку вибори і тоді все решта (деокупація, кордон). Або формула Штайнмаєра у версії Путіна.

Тому на цьому шляху примирення і реінтеграція починаються з легітимації окупаційних адміністрацій та відводу військ, спочатку на окремих ділянках, а тоді, якщо "влізе" - і на всьому фронті. Це і є, на нашу думку, початком масштабної капітуляції, згортанням західного вектору руху і федералізація країни.

Другий шлях або друга політика - це напрям держави, котра бореться до кінця. Нації, котра достойно відповіла на гібридний військовий удар Росії.

Це підхід, що не існує ніяких "ЛНР" і "ДНР", а є окупаційні адміністрації, створені російським агресором. І саме Російська федерація є суб‘єктом відповідальним за агресію. Тому примирення починається з виводу військ, деокупації, контролю за кордоном.

Реінтеграція починається з діяльності мережі військово-цивільних адміністрацій, безлічі судових вироків проти тих, хто брав участь у незаконних збройних формуваннях, організації референдумів і роботі окупаційних адміністрацій. Із залучення значних ресурсів на вирішення соціально-економічних питань, підтримкою діяльності українських медіа на раніше окупованих територіях. І десь там дуууже вдалині місцеві вибори і право брати участь у виборах національних.

До речі, все що стосується реінтеграції можна ще вчора починати з територій, що прилягають до окупованих.

Тому все просто. Є два шляхи. Є спроби прогнутися перед Путіним і наповнити формулу німецького президента реальним змістом: відвести війська, місцеві вибори, бойовики на легальних посадах і решта. І є інша політика - тримати удар і не здавати українських інтересів!!! Саме до неї і закликаємо! #Ні_капітуляції!», - заявив Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: