Уряд погодив кандидатури голів Одеської і Тернопільської ОДА

Середа, 9 жовтня 2019, 15:36

Кабінет міністрів погодив кандидатуру Максима Куцого на посаду голови Одеської державної адміністрації, а кандидатуру Ігоря Сопеля – глави Тернопільської ОДА.

Джерело: прес-служба КМУ.

Дослівно: "Розглянуто проекти указів  та розпоряджень президента про призначення керівників обласних та районних державних адміністрацій. Серед них – пропозиції про призначення на посаду  голови Одеської ОДА Куцого Максима Васильовича, голови Тернопільської ОДА –  Сопеля Ігора Михайловича".

Деталі: Крім того, уряд  погодив призначення голови Бердичівської районної державної адміністрації Житомирської області – Людмили Димидюк,  голови Житомирської РДА – Юрія Оханського,  голови Чуднівської РДА Житомирської області – Олександра Хомича.

Також Кабмін призначив 8 заступників міністрів, з них один – перший заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Віталій  Шубін.

Також Уряд призначив:

  • Гусєву Юлію В’ячеславівну – заступником Міністра Кабінету Міністрів;
  • Чижика Костянтина Григоровича – заступником Міністра енергетики та захисту довкілля з питань європейської інтеграції;
  • Сівіріна Олексія Станіславовича – заступником Міністра культури, молоді та спорту.

У Міністерство цифрової трансформації призначено 4 заступників:

  • Борнякова Олександра Сергійовича – заступником Міністра;
  • Рабчинську Людмилу Сергіївну – заступником Міністра (з 15 жовтня 2019 р.);
  • Шелеста Олександра Володимировича – заступником Міністра;
  • Іонан Валерію Едуардівну – заступником Міністра з питань європейської інтеграції.

Крім того уряд звільнив з посади голови Державної регуляторної служби Ксенію Ляпіну.

Що було раніше: 13 липня під час візиту в Одесу Зеленський передумав призначати Андрія Андрейчикова очільником ОДА. За його словами, він особисто знає Андрейчикова, але "є багато людей, які маніпулюють у засобах масової інформації".

Згодом на сайті президента повідомили про "відкритий конкурс" на посаду голови Одеської ОДА. Згодом Зеленський запропонував одеситам 5 кандидатур на посаду очільника Одеської ОДА, серед яких був і Куций.

Куцому 36 років. Вищу освіту він здобув у Національній академії внутрішніх справ України. Підприємець, працював у банківському секторі, наразі – власник і директор інвестиційної компанії. 

Сопелю 45 років. Випускник Тернопільського технічного університету, де отримав кваліфікацію інженер-механік. 13 років працював на Хоростківському цукровому заводі. Підприємець. За даними YouControl, у Сопеля є ліцензія на роздрібну торгівлю в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, роздрібну  торгівлю залізними виробами, будматеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах.

З 2010 по 2018 керував підрозділом ТОВ "Агробізнес" (підприємство займається виготовлення хлібо-булочних і кондитерських виробів).

Що було раніше: На брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет міністрів не отримував подань на посаду голови Київської державної міської адміністрації.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування