В українських школах півдня Італії відзначили Свято Першого дзвоника та День учителя



Свято Першого дзвоника та Дня учителя відбулося в українських школах «Пресвята родина» м.Помпеї, «Пролісок» м.Нола та ім.Лесі Українки м.Неаполь у вересні-жовтні 2019 року.

- джерело.

Участь у заходах взяв Генеральний консул України в Неаполі Віктор Гамоцький, повідомляє пресслужба Генконсульства.

«Натхненна і дуже затребувана робота вчителів є важливою, зокрема тому, що ви надаєте учням можливість отримувати освіту українською мовою. Ви разом з батьками допомагаєте дітям вибрати дорогу, у т.ч. професійну, у сьогоднішньому швидкозмінюваному світі, використати їхній потенціал в інтересах суспільства, стати гідними громадянами і патріотами нашої Батьківщини. Відкриваючи дорогу учням у світ широкий, ви робите надзвичайно важливий внесок у майбутнє молодих українців – щасливе, цікаве і гідне їх», – йдеться у зверненні Генконсульства з цього приводу.

Окрему подяку у Генконсульстві висловили батькам, які підтримують дітей у бажанні навчатися українською мовою. «Ви будете завжди авторитетом для дітей, вони завжди на вас орієнтуватимуться, ваша життєва позиція, зокрема щодо потреби отримання ґрунтовних знань, завжди буде для них незамінним прикладом», – зазначили в установі.

Звертаючись до учнів, у Генконсульстві наголосили на тому, що всі предмети, які викладаються у школі, дійсно є дуже потрібними, адже у дорослому, у т.ч. професійному житті немає зайвих знань чи зайвої інформації. «Отримані у дитинстві і юності якісні знання допоможуть вам обрати фах і виконувати роботу, яка вам до вподоби, утримувати майбутню сім’ю, реалізувати улюблене хобі, подорожувати світом», – йдеться у зверненні.

Окремо було відзначено «важливість знати і послуговуватися українською мовою, мовою ваших батьків, мовою, якою вам співали колискових, мовою вашої рідної держави – з її героїчним минулим і сьогоденням; держави, яка вміє себе захищати і яка завжди на вас чекає».

Віктор Гамоцький ще раз привітав учнів, вчителів і керівників українських недільних шкіл міст Неаполь, Помпеї, Нола, Казерта зі Святом Першого дзвоника, в якому Генконсул мав чи матиме цими днями приємність взяти участь.

Він побажав учням цікавих уроків і потрібних знань, учителям – допитливих, ініціативних, сумлінних учнів, батькам – щоб діти гарно вчилися, отримали гарну професію, були здорові, щасливі, стали успішними людьми в успішній державі.

«Тут за кордоном пам’ятаймо, що ми – українці, пишаймося нашою прекрасною державою і її чудовими людьми і молоддю, а серед них і ви – учні, батьки, вчителі», – зазначив Генконсул.


Читайте також:


Залишити коментар: