Трамп розкритикував напад Туреччини на Сирію, Радбез ООН скликає засідання

Середа, 9 жовтня 2019, 21:52
Трамп розкритикував напад Туреччини на Сирію, Радбез ООН скликає засідання

Президент США Дональд Трамп в оприлюдненій Білим домом заяві розкритикував наступальну операцію Туреччини проти курдів у Сирії, Рада безпеки ООН ініціювала засідання.

Джерело: "Голос Америки", The Hill

Текст заяви Трампа: "Сьогодні зранку Туреччина, член НАТО, вторглася до Сирії. Сполучені Штати не підтримують цей напад і чітко зазначили Туреччині, що ця операція – погана ідея".

Деталі: Ініціаторами засідання РБ ООН, яке ймовірно відбудеться 10 жовтня, виступили Велика Британія, Франція, Німеччина, Бельгія, Польща. 

Що було раніше: 8 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами.

Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів.

"Наша місія – запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон і принести мир у регіон", - наголосив Ердоган.

Знати більше: Американська зрада: що станеться з Сирією після виведення військ США

Передісторія:

  • 7 жовтня Білий дім оголосив, що військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.
  • Однак у заяві не було жодної згадки про курдські загони YPG, які дотепер отримували сильну підтримку з боку США і допомагали американцям у боротьбі з "Ісламською державою".
  • У той же день Трамп написав у Твіттері: "Настав час… повернути наших солдат додому. Ми будемо боротися там, де нам вигідно, і боротись лише до переможного кінця".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...