На протезування зубів корецьким чорнобильцям виділили понад сім тисяч гривень

12 Жовтня 2019, 19:17
1374

Мешканці Кореччини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, згідно з законом мають пільги на безоплатне одержання ліків та зубопротезування.

Про це йдеться на сайті Корецької РДА.

Статтями 20-22, 24, 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено право безоплатного зубопротезування та безоплатного забезпечення ліками за пільговими рецептами постраждалих громадян, віднесених до категорії 1, 2,3, серії Г, а також дітей потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Для громадян віднесених до категорії 3, громадянам з посвідченнями серії Г та дітям, потерпілім від Чорнобильської катастрофи надання вище вказаних пільг здійснюється за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.
У 2019 році граничний дохід для застосування податкової соціальної пільги становить 2690,00 гривень.

Членами сім’ї пільговика під час підтвердження права на пільги з безоплатного придбання ліків за рецептами лікарів та зубопротезування  вважаються: дружина, чоловік, неповнолітні діти (до 18 років), батько, мати дитини-пільговика.

Вище вказаним громадянам необхідно звернутися до управління соціального захисту населення райдержадміністрації з необхідними документами (паспорт, код, посвідчення ЧАЕС, довідка про склад сім’ї, довідки про доходи за 6 попередніх місяці, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджує відсутність доходів за даний період), заповнити декларацію про доходи сім’ї пільговика та отримати довідку для підтвердження права на пільгу з якою звернутися до лікаря за рецептом на пільговий відпуск медикаментів.

Пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюється за місцем їх проживання закладами охорони здоров’я: щодо безоплатного відпуску ліків за рецептами лікарів – аптечними установами, безплатного позачергового або пільгового першочергового зубопротезування – лікувально-профілактичними, стоматологічними закладами, визначеними райдержадміністраціями або виконавчими комітетами міських рад надавачами послуг з пільгового медичного забезпечення на конкурсних засадах.

Надавачем послуг з пільгового медичного забезпечення на конкурсних засадах визначено комунальне підприємство «Міжлікарняна аптека» Корецької районної ради Рівненської області, з яким укладено угоду на надання послуг.
За бюджетною програмою «Пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» згідно із розписом обласного бюджету на 2019 рік на Корецький район затверджено видатки загальним обсягом 7300,00 грн

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024