Новини

Музика свободи. У Чернівцях виступив президентський оркестр США. Фото

Музиканти зіграли концерт до Дня захисника України.

12 жовтня у Чернівцях до Дня захисника України в обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка з джазовою програмою виступив The USAFE Band – оркестр військово-повітряних сил США в Європі з програмою «Музика свободи».

Колектив часто називають музичними послами Америки. Джазмени у військових одностроях подорожують світом із концертами, об’єднують людей через музику.

Нова програма оркестру ВПС США в Європі присвячена героїчній історії Збройних сил України та США. А за декілька годин до виступу музиканти провели безкоштовні майстер-класи для вихованців мистецьких навчальних закладів міста. Для чернівчан прозвучали знакові твори засновника The USAFE Band Гленна Міллера, Бінга Кросбі і Елвіса Преслі. Також музиканти вразили надихаючим американським джазом часів Другої світової війни і свінговими версіями українських патріотичних пісень.

«Музика – універсальна форма спілкування, що допомагає створювати культурні зв’язки і будувати міцні партнерські стосунки. Справжня дружба завжди заснована на спільних ідеях, досвідах і цінностях. Ми виступаємо разом з Україною в ім’я цілісности, процвітання і миру в Європі. Присвячуючи свій візит до Дня захисника, ми вшановуємо всіх, хто віддав за свободу так багато», – каже командирка і диригентка оркестру, полковниця Крістіна М. Мур Уррутіа.

Зауважимо, що від моменту заснування у 1943 році музиканти Військово-повітряних сил США дали понад 20 000 концертів. Легендарний оркестр, що розташований на військовій базі Рамштайн у Німеччині, знаменитий виступами для монархів і глав держав.

Український тур The USAFE Band 2019 – це серія культурних подій, що зміцнюють дипломатичне партнерство Сполучених Штатів Америки й України, спрямоване на підтримку суверенітету, демократії та безпеки.

Фото Альони Чорної

Коментарі