• Головна
  • Американська астронавтка з українським корінням відвідала львівську Ратушу
22:11, 13 жовтня 2019 р.

Американська астронавтка з українським корінням відвідала львівську Ратушу

13 жовтня до Львова, з нагоди Всесвітнього тижня космосу, завітала американська космонавтка українського походження Гайдемарі Стефанишин-Пайпер.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, у понеділок, 14 жовтня, іноземна гостя зустрінеться зі студентами НУ «Львівська політехніка» та молоддю, і розповість про особливості роботи екіпажу та досвід перебування на міжнародній космічній станції.

Востаннє Гайдемарі Стефанишин-Пайпер була у Львові 2007 року, а в Україні астронавтка уже втретє. Її батьки - емігранти до Америки із Західної України, батько народився на Львівщині.

"Дуже приємно повернутись до Львова. Через такий довгий час приємно побачити місто знову, дещо згадати і відчути себе як вдома. Я бачу, як змінилось місто, змінилась країна, я побачила новий аеропорт у Львові, ви зараз маєте цей великий, гарний новий термінал. Приїхавши у місто, ти бачиш, що воно живе, сьогодні гарна погода, в місті багато активностей, зранку був півмарафон. Приємно бачити так багато людей — це означає, що місто живе", — розповіла вона.

Наприкінці зустрічі міський голова Львова подарував Гайдемарі Стефанишин-Пайпер Золотий герб міста Львова.

Довідково: Гайдемарі Стефанишин-Пайпер — американська астронавтка українського походження, яка загалом провела у космосі 27 днів і 15 годин. До групи астронавтів NASA прийнята 1996 року. Полетіла в космос у складі екіпажу 2006 року. Є членкинею Американського товариства інженерів-механіків. У дитинстві також була членкинею Пласту в США. Нагороджена Орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня, медаллю Navy Commendation Medal (двократно), Navy Achievement Medal (двократно) та Meritorious Service Medal. Лауреатка Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» в номінації «Знакова постать» (2007).

Нагадаємо, нещодавно львів'янка стала найкрасивішою мамою Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...