• Головна
  • Ангели-охоронці: від початку бойових дій на передовій загинуло 290 бійців зі Львівщини
11:11, 14 жовтня 2019 р.

Ангели-охоронці: від початку бойових дій на передовій загинуло 290 бійців зі Львівщини

14 жовтня відзначаємо День захисника України та вшановуємо тих, хто боронить нашу країну від проросійських окупантів та російських агресорів.

На жаль, за п'ять років російсько-української війни, Україна втратила багатьох захисників. Кореспондент 032.ua вирішив дізнатись, скільки полеглих бійців було родом з Львівської області.

За офіційною статистикою, яку на наш запит надали у Львівській ОДА, з часу проведення АТО на передовій загинуло 290 бійців зі Львівщини. Переважна більшість із них втратила життя під час бойових дій на території Луганської та Донецької областей.

Зокрема, з початку проведення операції Обʼєднаних сил Львівщина втратила 21 військовослужбовця.

Слід зазначити, що Закон «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» передбачає виплати з державного бюджету членам сім'ї загиблих військовослужбовців. Йдеться про одноразову грошову допомогу в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Водночас, від грудня 2017 року діє рішення Львівської облради №552, яким затверджено Комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018 – 2020 роки (зі змінами). Окремі заходи програми передбачають додаткові соціальні гарантії для членів сімей загиблих та померлих учасників АТО/ООС.

Серед них: надання та виплата одноразової адресної допомоги родинам, родичі яких загинули під час проведення антитерористичної операції/операції Обʼєднаних сил в розмірі 100 тис. грн; щомісячна соціальна виплата дітям, пасинкам, падчеркам військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО, та Героїв Небесної Сотні у розмірі 2 500 грн; надання і виплата одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих учасників АТО (ООС) та Героїв Небесної Сотні в розмірі 40 тис. грн; компенсація вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС), Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, у Львові заплановано низку заходів до Дня захисника України. Детальна програма ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...