Новини

Розведення військ у Золотому зірвано через обстріли бойовиків – ООС

Розведення військ у Золотому зірвано через обстріли бойовиків – ООС

13 жовтня, ворог здійснив обстріли поблизу населених пунктів Новолуганське, Піски, Павлопіль застосувавши заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм (7 мін) та міномети калібру 82 мм (22 міни).

Про це повідомив пресцентр штабу Опрпеації об’єднаних сил.

Також, незаконні збройні формування РФ, імітуючи до цього готовність провести розведення сил і засобів, вчора підступно здійснили обстріл з гранатометів різних систем на ділянці розведення №2 (Золоте 4).

“Така цинічна поведінка свідчить про зацікавленість окупантів в подальшому загостренні конфлікту. Нагадаємо, що Мінськими домовленостями визначено, що розведення сил і засобів може бути здійснено лише після дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб”, – підкреслили у штабі.

В ООС днаголосили, що українською стороною вжито усіх необхідних заходів, і відведення сил і засобів не послабить оборонні можливості українських підрозділів на визначеній ділянці, а влада, ні в якому разі, не залишить місцеве населення поза увагою, оскільки всі заходи проводяться з однією метою – убезпечити людей.

Нагадаємо, раніше радник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Олексій Бабченко повідомив, що сьогодні, 14 жовтня, відбудеться розведення військ у Золотому.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.