• Головна
  • Бузинарський, який спричинив два ДТП у Рівному, уникне відповідальності за скоєне
14:35, 14 жовтня 2019 р.
Надійне джерело

Бузинарський, який спричинив два ДТП у Рівному, уникне відповідальності за скоєне

Бузинарський, який спричинив два ДТП у Рівному, уникне відповідальності за скоєне

Адвокат Володимир Сокаль побудував стратегію захисту Андрія Бузинарського, звинуваченого у вчиненні ДТП та керуванні у нетверезому стані, на упущеннях в оформленні цих подій поліцією, пише Рівне Вечірнє. І виграв. «Поліцейські оформили документи так, що дали можливість захиснику без особливих зусиль «відмазати» підзахисного», — констатує адвокат.

Читати також: Не пив, за кермо не сідав, нічого не бачив: у суді розглянули справу Бузинарського (ВІДЕО)

Нагадаємо, про що ідеться. Як повідомляли чи не усі місцеві ЗМІ, у липні 2018 року Андрій Бузинарський, виїжджаючи з парковки на мікрорайоні «Щасливе» заднім ходом, начебто вдарився в інше авто і втік. Поліцейські його розшукали і заявили, що Бузинарський був у нетверезому стані. Суд відправив його під домашній арешт. 11 серпня того ж року, у день, коли закінчувався термін арешту, Бузинарський знову скоїв ДТП: на перехресті вулиць Кобзарської та Грушевського врізався в інший автомобіль, в якому їхало двоє людей. На щастя, вони зазнали незначних ушкоджень, обом надали медичну допомогу й відпустили додому. Драгер показав 2,14 проміле алкоголю в крові Бузинарського, на нього склали протоколи про скоєння ДТП та за повторне керування у нетверезому стані.

Того ж місяця кримінальне провадження за фактом ДТП на Кобзарській-Грушевського закрили: потерпілі відбулися легкими ушкодженнями, а за розбитий автомобіль Бузинарські нібито розрахувалися власним.

За ДТП на «Щасливому» Рівненський міський суд визнав Бузинарського винним у скоєнні ДТП, зникненні з місця автопригоди та у відмові від проходження тесту на стан сп’яніння. Бузинарський це рішення оскаржив. Мовляв, за кермо нетверезим не сідав, ДТП не вчиняв, тож питання про його стан не стоїть. Насправді Бузинарський, якого на місці події не застали, підписав схему ДТП, чим визнав той факт, що у той момент він був водієм, а не випадковим пішоходом.

— Але за відмову від проходження експертизи його не покарали, протокол про керування в нетверезому стані склали надто пізно, не врахувавши термінів розгляду в суді, — коментує Володимир Сокаль. — Тому факт нетверезого стану мого підзахисного в суді скасовано. І якби поліцейські вдруге склали протокол просто про керування у нетверезому стані, а не про повторне, йому довелось би відповісти за це. Та якщо не було підтверджено першого факту, не настане покарання і за повторний, так передбачає закон. Коли я звертався по цих справах у поліцію, з мене сміялися. У суді ж вийшло так, що через неправильне оформлення поліцією протоколів Бузинарського до відповідальності не притягнули.

Апеляційний суд Рівненської області скасував постанову міського суду від 28 вересня 2018 року і виніс нову, якою визнав Андрія Бузинарського винним у керуванні авто у нетверезому стані, у перевищенні встановлених обмежень швидкості руху та у скоєнні ДТП, однак у зв’язку із закінченням строків на апеляційне оскарження провадження по справі закрив. Рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

Світлана Федас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Рівного #Рівненщина #Бузинарський #ДТП #не покараний #виграє #справу #п‘яний
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...