$ 39.78 € 42.31 zł 9.8
+11° Київ +4° Варшава +16° Вашингтон

Відео: у Києві та Львові люди вийшли на марші проти капітуляції

Ілона Завальнюк 14 Жовтня 2019 17:10
Відео: у Києві та Львові люди вийшли на марші проти капітуляції

14 жовтня у День захисника у столиці та інших великих містах України відбулись акції протесту «Ні капітуляції». Їх учасники виступають проти так званої «формули Штайнмайєра» та не підтримують відведення військ на лінії зіткнення на Донбасі.

У Києві протестуючі зібрались у парку Шевченка та вирушили центральною частиною міста. Люди вимагають заборонити владі відводити українські війська від лінії розмежування та впроваджувати особливий статус для ОРДЛО. Також учасники не підтримують амністію для терористів угруповань «ДНР» і «ЛНР», вони розгорнули великий банер «Ні капітуляції».



На заході також були присутні члени Нацкорпусу та екс-народний депутат Андрій Білецький.

У Львові акція проти капітуляції та на підтримку захисників України зібрала близько 100 учасників. Люди зустрілись біля пам’ятника Чорноволу й тримали плакати «Ні капітуляції» і «Дякуємо захисникам», передає hromadske.

[gallery size="plate_620_400" ids="230705,230706"]

Від пам’ятника протестуючі пройшли маршем центром Львова. Деякі учасники не вдоволені тим, що нова влада не організувала офіційних заходів до Дня захисників. Також мітингуючи заявляють, що Україна не повинна відводити свої озброєння на Донбасі, а «йти вперед, і брати наші землі, а не поступатись ворогу». Далі біля пам`ятника Івану Франку було проведено віче.

Акції проти капітуляції відбулись й у інших містах України, зокрема у Дніпрі, Запоріжжі, Хмельницькому.

Сьогодні у Києві також відбувся марш до 77-ї річниці створення УПА.  Серед гасел маршу були, зокрема: «проти формули Штайнмайєра» та «проти  розпродажу землі і грабунку українців олігархами та іноземним капіталом».

Нагадаємо, щорічно 14 жовтня в Україні офіційно відзначається День захисника та День козацтва. Цього року  у День захисника планується проведення близько 300 заходів. Правоохоронні структури повідомили про готовість захистити громадський порядок.

А СБУ закликала українців не піддаватись на маніпуляції та наголосила, що це свято має об’єднати громадян навколо головних цінностей.

14 жовтня президент Володимир Зеленський перед візитом на Донбас у Києві вшанував пам’ять загиблих за територіальну цілісність України.