В українських містах тисячі людей вийшли на пікети під гаслом «Ні – капітуляції»

В українських містах тисячі людей вийшли на пікети під гаслом «Ні – капітуляції»

Фото: ТСН.ua

Українці хочуть, щоб їхні вимоги були почуті не лише українською владою

На акції протесту вийшли і в обласних центрах України. У Львові кількасот людей маршем пройшла центром міста, а у Харкові - тисячна юрба йшла центральною вулицею під бій барабанів та вибухи петард, йдеться в ТСН.19.30. 

Площа Конституції у центрі Харкова. Тут збираються активісти, бійці та просто небайдужі містяни. Тисяча людей шикується у довжелезну колону. Вже традиційно хід рушає головною вулицею міста – Сумською із синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами в руках. Люди палять димовухи, час від часу вибухають петарди. Хода вимагає не ухвалювати «формулу Штайнмаєра», бо цей план дій начебто загрожує українським інтересам. «Треба змінювати уяву тих таки європейських політиків до того, що тут відбувається. Бо Путін весь час показує, що це наш внутрішній конфлікт і він тут ні до чого. Хоча він же його і робить», - каже організатор місцевого ходу Борис Редін.

У Львові також активісти вийшли з протестом до Дня захисників України. Кілька сотень учасників акції - військовослужбовці, активісти та львів’яни - пройшлися маршем центром міста. Кажуть, так протестують проти формули Штайнмаєра. «Це наша земля, чому ми маємо комусь поступатися. Дуже багато хлопців загинули за вільність України, ми зараз навіть думати не хочемо про капітуляцію», - каже військовослужбовець ЗСУ Артур Кирєєв.

Із прапорами, портретами загиблих та малюками на руках - близько півтисячі дніпрян пройшли ходою середмістям. Це захисники, волонтери та просто небайдужі, що хотіли вшанувати героїв.  Спочатку поклали квіти на Алеї пам`яті, а потім усі разом піднялися пішки центральним проспектом Дніпра до найвищого прапору України. Поруч із ним розташований музей АТО. 

"Ні капітуляції": в обласних центрах відбулись протести за участю військових, волонтерів і містян

"Ні капітуляції": в обласних центрах відбулись протести за участю військових, волонтерів і містян

Повʼязані теми:

Наступна публікація