Збірна України перемогла чемпіонів Європи

Поділитися

Сьогодні, 14 жовтня, у нашій країні велике свято – День захисника України, свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Сьогодні у столиці цілий день політики-негідники, які толерували свинарчуків, в часи Януковича – обслуговували інтереси регіоналів, нині, прикриваючись патріотичними гаслами, розповідають маячню про зраду, про те, що ринку землі в Україні не потрібно. Словом, пудрили мізки патріотично налаштованої громадськості, воїнів, ветеранів, волонтерів російсько-української війни. Але з 21 години 45 хвилини усі українці – від крайнього блокпосту на Сході України до Ужгорода на заході вболівали за нашу футбольну збірну. І наші футболісти не підвели. Хлопці викладались на повну протягом усього матчу.

Якщо у Харкові перед грою з Литвою гімн співав кривляка української естради Дзідзьо, то у столиці – Національний хор ім. Григорія Верьовки у складі 125 осіб.

Примітно також, що на цей матч Роналду виводив за руку сина загиблого героя російсько-української війни Олександра Цимбала. Батько Олександра – Сергій Цимбал загинув у 2014 році під Дебальцевим.
Розпочався матч відразу на мажорній ноті для нашої збірної. І хоч у перші хвилини португальці розпочали масований наступ на ворота П’ятова, вже на 6 хвилині Марлос подає кутовий і на добиванні був швидшим Роман Яремчук.  Португальці були збентежені, але продовжили свою гру. зірка португальців – Роналду двічі виконув стандарти, але невдало. Навіть з штрафної лінії зірка футболу пробила вище воріт.

Другий гол наша збірна забила завдяки старанням Віталія Миколенка. Він взагалі видав фантастичний матч, але у ту мить – неймовірно пройшовся флангом та віддав феноменальний пас на Андрія Ярмоленка. Форвард не промахнувся.

 

ЗА КІЛЬКІСТЮ ПАСІВ У ДРУГОМУ ТАЙМІ НА ДРУГОМУ МІСЦІ У НАШІЙ ЗБІРНІЙ – воротар П’ятов

Другий тайм видався справжнім валідольним. Кріштіану Роналду раз по раз нагадував про себе: на 50 хвилині виконав штрафний, який відбив П’ятов, а на 52 хвилині  португалець бив з кута штрафного, наш голкіпер перевів м’яч на кутовий. До середини тайму наші вирівняли гру. Аж поки на 72 хвилині британський суддя Ентоні Тейлор призначив пенальті у ворота збірної України за ненавмисну гру рукою Степаненка в штрафній.

Від стегна Степаненка круглий влучає в руку, і рефері вказав на 11-метрів, а також дає другу жовту нашому гравцю і автоматично видаляє з поля. Роналду пробив сильно. П’ятов не вгадав навіть кут. Але такий поворот не знітив українців. Навпаки, підтримані переповненим стадіоном наші футболісти виглядали гідно.

Останні хвилини матчу видались найспекотнішими. Спочатку наш воротар втримав м’яч після удару Роналду головою, а потім фортуна посміхнулась нам, коли м’яч влучив у хрестовину після удару Бруно.

Після семи турів наша збірна впевнено захопила лідерство в групі B. Ми маємо 19 очок і завершальну гру на виїзді проти Сербії. Цей матч для нас нічого вже не вирішує. Натомість збірна Португалії та Сербії ще мають по дві гри. У Португальців наразі 11 очок. У Сербів – 10.

Що творилось на стадіоні після фінального свистка – непередати словами


У Мюнхені закінчив свій славетний земний шлях Григорій Комаринський, який родом з Тернопільщини

Що робили на марші спротиву капітуляції “майданарбайтери” у формі “Нацкорпусу”?