Збірна Україна феєрично вийшла на Євро-2020: Що нас чекає далі

Фінальна частина чемпіонату Європи відбуватиметься наступного року з 12-го червня по 12-те липня відразу у 12-ти країнах Старого континенту

Збірна Україна феєрично вийшла на Євро-2…

Відбірковий етап до Євро ще не закінчився, на більшість європейських збірних чекають ключові матчі. Ті ж Португалія та Сербія, які були нашими конкурентами у групі, зіграють по два поєдинки. Кращі шанси на вихід на Євро-2020 у португальців, серби ж сподіваються на їхню осічку. Проте нас їхні розбірки хвилюють мало.

Україна після святкувань у зв’язку з понеділковою історичною перемогою над Португалією ще збереться разом у листопаді, з’їздить у майже туристичну поїздку до столиці Сербії, а далі планомірно (через товариські ігри) готуватиметься до літнього всеєвропейського футбольного форуму.

Наступний чемпіонат Європи є експериментальним, адже вперше в історії він проходитиме у 12-ти містах. Таке придумав нині опальний француз Мішель Платіні, який згодом "погорів" на корупційних моментах. Його ідею (на думку багатьох футбольних експертів, не дуже вдалу) зараз втілюють наступники з УЄФА.

А футболісти і весь уболівальницький люд України з нетерпінням очікує на жеребкування, яке відбудеться 30-го листопада в Бухаресті (Румунія).

Матчі кожної групи прийматиме по дві країни:

група А – Італія (Рим) та Азербайджан (Баку);

група В – Данія (Копенгаген) і Росія (Санкт-Петербург);

група С – Нідерланди (Амстердам) і Румунія (Бухарест);

група D – Англія (Лондон) і Шотландія (Глазго);

група E – Іспанія (Більбао) та Ірландія (Дублін);

групи F – Угорщина (Будапешт) і Німеччина (Мюнхен)

Україна точно не потрапить у групу В, оскільки матчі в ній прийматиме російський Санкт-Петербург, а нас із росіянами, як і раніше, розводять під час жеребкування. Щоправда, вже на першій стадії плей-оф Україна з Росією можуть зустрітися – і про це вже офіційно попередили обидві сторони чиновники УЄФА.

Але в цей плей-оф ще треба потрапити. Загалом вдруге в історії змагань на Євро зіграють 24 команди – 6 груп по 4 збірні в кожній. До наступного раунду проходять колективи, які посядуть у групах перше та друге місця, а також 4 з 6-ти кращих серед тих, що посядуть треті місця. Тобто шанси вийти в 1/8-му фіналу досить високі.

Підвищуються для України вони ще й тому, що "синьо-жовті", цілком вірогідно, потраплять до першого кошика посіву. А все тому, що наша "націоналка" чудово виступає під час кваліфікації – тільки одна нічия, все решта перемоги. Але тут іще не варто забігати наперед: усі посіви остаточно визначаться по закінченні відбіркового етапу.

Хай там як, але на жереб особливо зважати не доводиться. Фінальна частина чемпіонату Європи – це вже зовсім інший рівень, там не буде команд на кшталт Литви чи Люксембурга, а пригадайте, як ми "мучилися" з тими ж люксембуржцями, обігравши їх двічі з мінімальними рахунками, та й то на виїзді завдяки чудернацькому фарту...

Відрадно, що футболісти збірної України, судячи з їхніх післяматчевих коментарів після перемоги над Португалією, це розуміють. І відразу намагаються відпихати в бік ейфорію. Бо ще в пам’яті виступ на попередньому Євро (2016-го року у Франції), коли ми героїчно пробилися у фінальну частину через плей-оф зі словенцями, а там зганьбилися останнім місцем у групі...

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme