Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Gokhan Keskin, Unsplash

Місто-держава Сінгапур планує заборонити рекламу напоїв із підвищеним вмістом цукру. Про це заявив міністр охорони здоров’я Едвін Тонг, повідомляє CNN.

Заборона поширюватиметься на усі медіаплатформи, включно з друкованими виданнями, онлайновими медіа та телебаченням. Вона торкнеться солодких газованих напоїв, соків, питних йогуртів, розчинної кави тощо.

На додачу до заборони реклами, солодкі напої маркуватимуться відповідними позначками.

За словами Тонга, це лише перші кроки для боротьби з діабетом. Також розглядають повну заборону надмірно солодких напоїв і запровадження обов’язкових фізичних вправ.

Міністерство охорони здоров’я Сінгапуру досліджуватиме думку споживачів та працівників індустрії протягом кількох наступних місяців. Вже наступного року сподіваються запровадити заборону.

У сінгапурському представництві Coca-Cola заявили, що вітають такі заходи, і запевнили, що заборона не надто відіб’ється на компанії. Кажуть, що вже випускають напої без цукру або з мінімальним його вмістом.

Кожен сьомий житель Сінгапуру має діабет. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, люди, які вживають одну-дві банки солодкого напою на день, ризикують захворіти на діабет другого типу на 26% більше, ніж ті, хто вживає такі напої рідко.

Читайте також: 2/3 українців помирають від хвороб серця. Як харчуватись, щоб цьому запобігти?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button