Ніщо не говорило про те, що дитина була близькою до самогубства – поліція про суїцид школярки на Надвірнянщині

Автор: Єва Жасминова

15 Oct, 2019 13:07

Поділитись публікацією
Ніщо не говорило про те, що дитина була близькою до самогубства – поліція про суїцид школярки на Надвірнянщині

12 жовтня у селі Бистриця Надвірнянського району в сараї одного з домогосподарств знайшли повішеною 11-річну дівчинку.

Подробиці резонансного самогубства розповіла начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП Алла Бойчук, інормує Галка з посиланням на КУРС.

Слідів насильницької смерті на тілі неповнолітньої не виявили. Поліцейські знайшли передсмертну записку, залишену дівчиною.

Того ж ранку мати дівчинки зверталась до поліції із заявою, що її співмешканець побив заявницю. Потерпіла звернулася в Надвірнянську центральну районну лікарню. Батько був на роботі. Донька на цей час перебувала вдома з бабусею, яка проживає разом із сім’єю. Поведінки, яка могла б свідчити про наміри дівчинки здійснити самогубство, не запідозрили.

Як розповіла Алла Бойчук, у передсмертній записці було пояснення, що дівчинка наважилась на це через постійні конфлікти у сім’ї. І ранковий епізод став поштовхом до такого рішення.

“Ще до кінця не встановили повну картину, що відбувалося в сім’ї. Тому слідчі проводять комплекс заходів. Судячи з усього, конфлікти ставалися і раніше, – зазначила Алла Бойчук. – Родина не була на обліку. Не було скарг сусідів на конфлікти, тому складно визначити зараз, як було насправді…”

Однак, в передсмертній записці дівчинка написала, що всіх любить і попросила вибачення за свій вчинок.

“Ніщо не говорило про те, що дитина була в стані стресу і близькою до самогубства”, – сказала Бойчук.

У сім’ї є ще хлопець 2003 року народження (16 років). З ним слідчі ще не спілкувалися, щоб визначити, чи відбувалися конфлікти у присутності дітей.

“У такому випадку мова буде йти проте, щоби діти були визнані потерпілими. Батьки про це не говорять, стверджують, що не було насильства до дітей. Не було виразної причини конфлікту – сварка почалася слово за слово і дійшло до побиття”, – розповіла Алла Бойчук.

Слідчі розслідують смерть дитини за статтею 115 (умисне вбивство) з поміткою самогубство Кримінального кодексу України.