Майбутній посол України в США: Хто такий Володимир Єльченко

Сполучені Штати дали згоду на призначення Володимира Єльченка послом України в США

Майбутній посол України в США: Хто такий…

Новиною поділився голова МЗС Вадим Пристайко

"Ми вже отримали агреман (попередня згода уряду держави перебування на прийняття певної особи як очільника дипломатичного представництва іншої держави, – ред.). З кандидатурою ми визначилися ще два місяці тому – це є наш теперішній представник в ООН Володимир Єльченко", – сказав він.

Depo.ua пропонує дізнатися більше про майбутнього посла. 

Батько пана Володимира – Юрій Єльченко – радянський партійний діяч, що був першим секретарем Київського міського комітету КПУ та міністром культури УРСР, а потім був обраний у Верховну Раду I скликання. 

Володимиру Єльченку 60 років, він закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права ім. Тараса Шевченка. 

Дипломатичну кар'єру почав з посади секретаря протокольного відділу МЗС. 

Вперше постійним представником України при ООН став у 1997 році. У 2001-му очолив Раду безпеки ООН. 

З 2010-го, протягом п'яти років, був послом України на Росії.  Опинився в епіцентрі зі скандалом навколо Бібліотеки української літератури у Москві, коли кремлівська влада шляхом обшуків та вилучення книжок нібито за підозрою у "екстремізмі" розпочала багаторічний процес знищення бібліотеки. 

Тоді Єльченко за дорученням МЗС намагався підтримати діяльність закладу через діалог з російськими можновладцями. 

У 2014-му пана Володимира відкликали із країни-агресора через окупацію Криму. 

У 2015-му він знову став представником нашої країни при ООН. До сьогодні намагається привернути увагу світу до трагедії, яка розгортається на Сході України, і розширити підтримку інших країн. 

У 2017-му його промова розлетілася українськими і світовими ЗМІ. Єльченко продемонстрував фото обстріляного терористами житлового будинка в Авдіївці. А також показав фото загиблого 26-річного бійця, капітана ЗСУ Андрія Кизила. 

"Ваша зброя і ваші співвітчизники його вбили. Ви вбили його", – зазначив Єльченко, звертаючись до представника Росії в ООН Віталія Чуркіна. 

Минулої осені, обурюючись голосуванням представників Білорусі в ООН, пропонував перенести засідання тристоронньої контактної групи з Мінська в іншу столицю. 

"Мені здається що треба вже робити серйозні висновки з позиції Білорусі, з позиції Казахстану (...) Наші сусіди, наші колишні партнери по СНД – я не можу зрозуміти, чому вони голосують проти. Зовсім дивно виглядає позиція Білорусі, яка скрізь говорить про те, що вони підтримують такий тяжкий для себе нейтралітет. Тому що "мінський майданчик" – це така найкраще нагода для переговорчого питання, і при цьому вони голосують проти нашої резолюції.  Я особисто повністю підтримую, що нам треба просто переносити цей майданчик з Мінська в якусь іншу столицю", – зазначив пан Володимир в ефірі телеканалу "Прямий", через що викликав хвилю критики через надмірну різкість висловлювання щодо сусідньої держави. 

З травня цього року суміщає роботу з посадою посла України на Ямайці.  

Згідно з декларацією, пан Володимир разом з родиною володіє квартирою у Києві. У власності Єльченка дві земельні ділянки і дачний будинок у Київській області. 

Одна квартира і дві земельні ділянки зареєстровані на дружину. 

Їздить Єльченко на Toyota Highlander 2005 року. 

У його акаунті в Twitter зазначено, що дипломат любить футбол та рок-музику. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme