Через релігійні переконання ратнівчанин проходитиме невійськову службу

15 Жовтня 2019, 13:50
Фото ілюстративне 1458
Фото ілюстративне

Жителя села Гута, віровчення якого не допускає прийняття присяги та користування зброєю, направили на альтернативну (невійськову) службу.

У вівторок, 15 жовтня, заступник голови райдержадміністрації Сергій Матвійчук провів засідання робочої групи у справах альтернативної (невійськової) служби. Про це пише відділ внутрішньої, інформаційної політики та організаційної роботи апарату райдержадміністрації.

На засіданні комісії розглянули звернення щодо направлення на альтернативну (невійськову) службу жителя села Гута, який має певні релігійні переконання і належать до переліку релігійних організацій, віровчення якої не допускає прийняття присяги та користування зброєю.

На підставі оперативного моніторингу вільних робочих місць в державних і комунальних підприємствах та позитивного висновку призовної комісії, яка визнала громадянина придатними до військової служби, робоча група прийняла рішення направити його на одне з підприємств для проходження альтернативної (невійськової) служби.

Читайте також: У Волинському військкомісаріаті повідомили, хто не підлягатиме призову

Довідково:

Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39