Павшино "пролетіло": Земля аеропорту в Мукачеві залишається громаді міста

Земельна ділянка аеропорту залишається у користуванні територіальної громади Мукачева
 

Павшино "пролетіло": Земля аеропорту в М…

Про це Depo.Закарпаття повідомила Мукачівська міськрада.

Ще 10 грудня 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу Мукачівської міськради на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 18 квітня 2018 року у справі за позовом Мукачівської прокуратури в інтересах держави в особі Павшинської сільради до Мукачівської РДА, державного реєстратора Мукачівського міськрайонного управління юстиції, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Мукачівська міська рада, про визнання протиправними дій та скасування рішення.

Читайте також: Мукачівський аеродром: Як одне з найкращих летовищ перетворювалося на "ніщо"

Дослідивши матеріали справи та доводи апеляційної скарги Мукачівської міської ради, суд апеляційної інстанції скасував рішення Закарпатського окружного адміністративного суду та прийняв нову постанову, якою провадження у справі закрито, оскільки, як зазначено судом апеляційної інстанції, такий позов органу прокурати до органу місцевого самоврядування не може бути розглянуто, в порядку визначеному Кодексом адміністративного судочинства.

18 вересня 2019 року постановою Великої Палати Верховного Суду підтверджено законність та правомірність прийнятого апеляційним судом рішення у вказаній справі.

Відтак, рішення державного реєстратора щодо здійснення державної реєстрації права власності земельної ділянки, яка знаходиться за адресою с. Павшино, вул. Аеропортна, № 2, залишається чинним.

Нагадаємо, у серпні в Києві заявили про готовність будівництва аеропорту в Мукачеві. Прийнято рішення з 2020 року розпочати проектування і будівництво аеродромного комплексу "Мукачево".

Нове керівництво області також вважає доцільним зведення аеропорту в Мукачеві.

Неіснуючий мукачівський аеропорт залишається одним із найперспективніших інфраструктурних проектів Закарпаття.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme