Втратила цноту – зареєструйся: Українцям пропонують створити Реєстр сексу

Соцмережі активно обговорюють новий законопроект, в якому пропонується ставити на облік громадян, що почали статеве життя. Хтось зазначає, що ці народні депутати вже зовсім вар’яти, але більшість переконана, що це - фейк

Втратила цноту – зареєструйся: Українцям…
Андрій Кравчук/Facebook

Depo.ua допоможе розібратися, що це за нововведення і звідки воно взялося.

Насправді, "Реєстр сексу" - це не законокопроект і не фейк, а письмова пропозиція створити державний реєстр осіб, які розпочали статеве життя, що офіційно надійшла в Комітет Верховної Ради України з прав людини. Про неї на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила членкиня Комітету Верховної Ради України з прав людини Ірина Суслова.

Особу автора пропозиції вона не стала розкривати.

Допис мав непоганий резонанс і згодом в коментарі прийшов автор пропозиції про сексуальний реєстр, після чого його і було названо. Виявилося, що ідею реєструватися після втрати цноти, щоб отримувати державну підтримку подав скандально відомий юрист, екс-кандидат в народні депутати 9 скликання Андрій Хілько. Але про нього самого – трохи згодом, спочатку – про його нову пропозицію.

Метою, як повідомляє вже сам автор, є  "спонукання, підтримка громадян у створенні та розвитку здорової сім'ї, безпечного інтимного життя". Робитися це буде за допомогою мобільного додатку, що передбачає добровільну реєстрацію "початку стосунків", з внесенням імені, прізвища та по батькові, дати народження, діючого мобільного контакту. Відображення "пара" активізуватиметься коли обидва партнери підтверджують sms-кодами свою реєстрацію "зв'язок", які приходять на мобільні номери, але код партнера має ввести інший партнер на власному мобільному, аби зафіксувати згоду на стосунки. Привід - вимога або побажання одного з партнерів "які мають на меті розпочати побудову сімейних, повноцінних стосунків з усіма юридичними ознаками цивільний шлюбу".

Читайте також: З життя наших пращурок: Чому займатися сексом в 35 було смішно, а в 15 – страшно (18+)

Як розповідає автор "реєстру сексу", головні його функції:

1. Убезпечення малолітніх від небажаних статевих стосунків, оскільки під час вимоги/прохання утворити "пару" партнер зі злим умислом просто відмовиться;

2. Унеможливлення сексуального насилля у відношенні до жінок;

3. Захист громадян від "нечистих" статевих партнерів, які не мають наміру створювати родину, шукаючи виключно сексуального задоволення та жертву для такої мети;

4. Юридичні гарантії про "громадське подружнє життя" особами які мають доводити у судовому порядку наявність цивільного шлюбу/подружнього життя;

5. Зменшення кількості випадків педофілії;

6. Швидше притягнення до відповідальності осіб які вчинили розпусні дії, з метою спонукання до інтимних тимчасових стосунків ( при наявності утвореної "пари")

7. Доведення юридичного факту батьківства у випадках випадкової вагітності, особливо з громадянами іноземних країн, для присудження аліментів на утримання;

Суть держави в даному проекті, за пропозицією автора, полягиме в тому, що:

1. "Парам" які добровільно внесли коротку інформацію про себе держава надаватиме можливість безкоштовного лікування від венеричних захворювань;

2. Безкоштовне надання засобів контрацепції;

3. Державна підтримка психологами;

4. Запрошення зареєстрованих "пар" на безкоштовні лекції про утворення сім'ї, розвиток родини через смс-повідомлення ;

5. Запрошення зареєстрованих "пар" на безкоштовні семінари по плануванню вагітності, через-смс повідомлення;

6. Невідкладні слідчі дії у випадку якщо поступила інформація про зґвалтування, насилля. У додатку буде кнопка SOS ,це коли один з партнерів може негайно заявити про насилля, зґвалтування в існуючій "парі".

7. Державна підтримка, захист стосунків громадян не традиційної сексуальної орієнтації, поглиблена консультативна робота та допомога.

Основними "червоними лініями" буде виявлення громадян які наприклад дуже часто (щотижня) реєструються з новими партнерами утворюючи "нові пари", але при цьому переслідують мети виключно сексуального задоволення, або мають венеричні захворювання та свідомо їх передають іншим. Для цього в онлайн додатку буде передбачена неможливість реєстрації пари якщо партнер вже зареєстрований або є повідомлення від попередніх партнерів про тяжкі статеві захворювання які невиліковні ,або якщо відносно партнера відбувається слідство щодо зґвалтування, тощо.

Дана комплексна програма запропонує громадянам свідомо та відповідально підходити до початку статевого життя або початку інтимних стосунків, створення родини, захистить неповнолітніх або юних громадян які можуть стати заручниками злих намірів більш дорослих партнерів, тощо.

Внесення або надання недостовірної інформації про свої ПІБ з метою введення в оману партнерів буде переслідуватись законом за статтею шахрайство ККУ.

"Сьогодні соціальні мережі як Фейсбук мають набагато ширшу реєстрацію особистих даних, фото, тощо, сайти знайомств створюють передумови для сексуальних злочинів, тощо, отже добровільне утворення таких пар в даному реєстрі захистить особисте життя. Данні з реєстру не зможуть бути розголошені окрім як у суді під час кримінального провадження. За розголошення приватних даних про стосунки передбачена відповідальність", - зазначає автор. За його словами, пропозиція вже розглядається профільним Комітетом ВРУ з прав людини.

Не відомо, як вона розглядається на Комітеті, а от соцмережі її вже обговорюють на повну. Автору ініціативи користувачі Фейсбука написали ще кілька десятків коментарів порад, як удосконалити систему.

Можна було би подумати, що автор таким чином жартує, але оцей коментар наводить на підозри, що він усе ж таки серйозно.

Сам Андрій Хілько – юрист.

vesti.ua пишуть, що на своєму персональному сайті (знайти його не вдалося, може, вже не працює) він називає себе громадським діячем, приватним інвестором, батьком трьох дітей та ідеологічним киянином. За даними zik.ua адвокат Андрій Хілько керує кількома організаціями, зокрема, благодійним фондом "Хілько" та громадською організацією "Українська асоціація акціонерів". 

ЗМІ чимало писали про нього в 2017 році, коли Хілько заявив, що сміттєві баки з педалями небезпечні для дітей, які можуть туди провалитися. Продовження ця історія не отримала.

Під час президентських виборів в 2019 році був самовисуванцем по одномандатному виборчому округу 219 і спостерігачем на 221 дільниці.

Тоді про нього знову багато писали ЗМІ після того, як він подав позов проти кандидата в президенти Володимира Зеленського за про підкуп виборців. Мовляв, той роздавав квитки на дебати на Олімпійському і це можна вважати підкупом. Суд відмовився задовольняти позов. У Порошенка зв’язок з адвокатом Хільком заперечили.

Нагадаємо, 11 січня в Україні почали діяти зміни до Кримінального кодексу про обов'язкову згоду на сексТак, якщо раніше зґвалтуванням вважався статевий акт, здійснений із погрозами або застосуванням сили, то тепер цей злочин у законі визначається як проникнення в тіло партнера без його добровільної згоди.

Читайте також: Новий закон про секс: Що змінюється з 11 січня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme