Хакатон NASA Space Apps Challenge стартував у Кропивницькому (ФОТО)

18.10.2019 13:09
image

В обласному центрі в приміщенні креативного IT-простору KOWO розпочався всесвітній хакатон NASA Space Apps Challenge – 2019 сьогодні, 18 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

 Так, до участі у заході долучилася низка команд професіональних програмістів, а також любителів з різних навчальних закладів міста. Хакатон у місті проводиться втретє. Його організаторами традиційно є Кластер «ІТ-Альянс 4.0» та Льотна академія НАУ.

«Ми вчетверте беремо участь у цьому хакатоні. Це такий конкурс, який для нас, наших навчальних закладів, важливий, адже він допомагає виявляти таланти найвищого рівня. Також на цих замаганнях збирається креативна інноваційна молодь, яка отримує досвід від участі у конкурсі такого рівня. Цей конкурс – яскравий приклад того, що весь світ може звернути на тебе увагу. Під час проведення такого хакатону команда нашої льотної академії стала переможцем цього конкурсу, нам це дуже приємно», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR начальник академії Сергій Неділько.
image

За словами координатора заходу Владислава Єршова, цього року тематика хакатону – водні ресурси та їх раціональне використання на Землі, а також загальна тема «Земля та Космос». Учасники створюватимуть проекти, які допоможуть вирішити глобальні проблеми, які торкаються людства.

«Про цей конкурс вже знає багато людей, тому ми очікуємо цього року від 50 до 100 учасників. Серед учасників переважна більшість – студенти вищих навчальних закладів, програмісти, працівники місцевих комп’ютерних фірм. Учасники працюватимуть протягом 48 годин у вільній формі. Через дві доби буде захист та представлення проектів», - зазначив Владислав Єршов.
«Ми неодноразово брали участь у цьому хакатоні і робимо це не заради призів, а заради якого фану, оскільки команди збираються, думають, діляться ідеями, а потім втілюють їх в життя. За дві доби, які триватиме хакатон, ми маємо свої ідеї реалізувати хоча б демо-версії. Мені подобається цим займатися, тому я із задоволенням беру участь у цьому хакатоні», - повідомив учасник хакатону  Віталій Зозуля.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Переможців хакатону визначать вже у неділю, 20 жовтня.

 

Переглядiв: 2899