$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+10° Київ +14° Варшава +5° Вашингтон

Місія МВФ повертається: подробиці нової програми

Олег Бесараб 18 Жовтня 2019 19:37
Місія МВФ повертається: подробиці нової програми

Найближчими тижнями в Україну приїде місія Міжнародного валютного фонду. Вона обговорить умови нової трирічної програми співпраці.

https://www.facebook.com/imf/videos/397500067867000/

Про це повідомив директор Європейського департаменту МВФ Пол Томпсон під час прес-конференції у Вашингтоні. За його словами, переговори з українським урядом йдуть у гарному темпі, протягом найближчих декількох тижнів місія Фонду поїде до Києва обговорити деталі важливих реформ, які потрібно провести українському уряду.

Серед реформ та завдань для українського уряду Томпсон назвав подолання корупції, відкриття ринку землі, боротьбу з олігархічними монополіями в економіці, повернення коштів «ПриватБанку», які вивели попередні власники, збереження та зміцнення незалежності НБУ.

Нова програма МВФ для України у форматі розширеного фінансування (EFF) буде розрахована на три роки і буде спрямована на збереження макроекономічної стабільності та запровадження глибоких структурних реформ. Щодо загальної суми фінансування в новій програмі для України, то це питання поки не обговорювалося.

Нагадаємо, 16 жовтня українська делегація разом з представниками Національного банку України вилетіли до США на переговори з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

МВФ прогнозує, що глобальне економічне зростання у 2019 році сповільниться до 3%, а в 2020-му – до 3,4%. Зростання ВВП України в 2019 і 2020 роках МВФ оцінює на рівні 3%.

Тим часом переговори України з МВФ щодо нової програми фінансування можуть затриматися через суперечку про націоналізацію «ПриватБанку».