Дороги області стануть доступнішими для маломобільних груп людей

Автор: Зелінська Тетяна

19 Жов, 2019 10:13

Поділитись публікацією
Дороги області стануть доступнішими для маломобільних груп людей

Дороги Івано-Франківської області стануть доступнішими для маломобільних груп та людей з інвалідністю.

Читайте також: Прикарпатців нагородили обласною премією імені Патріарха Романюка та Митрополита Шептицького (ФОТО)

В Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася нарада-семінар «Рівний доступ до транспорту. Підвищення рівня безпечності об’єктів транспортної інфраструктури для людей з інвалідністю».

На безпечності об’єктів транспортної інфраструктури для осіб з особливими фізичними потребами та маломобільних груп наголосив начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг, з організації та безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Ігор Щерба. При розробці проєктів дорожньої інфраструктури потрібно враховувати спеціальні заходи з дотримання норм доступності. Це стосується також зупинок транспорту, мостів. Наприклад, пішохідні доріжки на них мають ширину не менше метра, щоб можна було їхати коляскою, інформує “Галка” з посиланням на Службу автомобільних доріг у Івано-Франківській області.

При погодженні здачі в експлуатацію світлофорних об’єктів Служба автодоріг зважає на присутність звукової сигналізації. Так само під час капітального ремонту чи реконструкції дорожньої інфраструктури в межах населених пунктів є вимоги щодо доступності пішохідних переходів, з’їздів, а також пандусів – при створенні об’єктів у межах вулично-шляхової мережі.

«Для ефективного вирішення проблем, з якими стикаються зазначені групи населення, дбаємо про синхронізовану і злагоджену взаємодію органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та суб’єктів підприємницької діяльності. У «Стратегії розвитку Івано-Франківщини на 2021-2027 роки» одним із ключових напрямків є забезпечення доступності, мінімізації будь-яких бар’єрів, пов’язаних із рухом маломобільних груп та людей з інвалідністю», – акцентував заступник голови ОДА Дмитро Романюк.