Локачі: дитині-сироті урочисто вручили ключі від власного помешкання

19 Жовтня 2019, 10:33
7432

Матеріально підтримувати дітей-сиріт, сприяти їхній соціальній адаптації – одне з пріоритетних завдань влади. У нашому районі таким категоріям громадян періодично купують за бюджетні кошти житло.

Нещодавно так пощастило і місцевій жительці Аліні Вудвуд (в дівоцтві Горун).

До слова, ця 21-річна жінка – кругла сирота. Раніше вона мешкала в рідної сестри, яка також має власну сім’ю. Усі тіснились в невеличкій кімнаті шістдесятиквартирного будинку. Згодом Аліна вийшла заміж і перебралась жити у Холопичі.

Молоде подружжя мріяло про власну оселю, адже у них підростає двійко діток. Тож, коли днями голова селищної ради Богдан Іус урочисто вручив Аліні ордер та ключі від однокімнатної квартири в центрі Локач, вона не приховувала радості і хвилювання. Богдан Євгенович зауважив, що придбано житло за кошти обласного (виділено 100 тисяч гривень), селищного (99 тис. грн.) та районного (50 тис. грн.) бюджетів.

1

Привітав винуватицю торжества з цією знаковою подією також голова райдержадміністрації Віктор Дудечко та працівники служби у справах дітей РДА, побажавши, щоб у новому домі панували любов, порозуміння і злагода. На новосілля, яке, як усі сподіваються, відбудеться вже незабаром, селищний голова подарували корисні в господарстві речі.

І від «лірики» перейшли до питань буденних… Зокрема, цікавились, як Аліна зі своїм чоловіком планують будувати своє подальше життя, чи мають кошти на проведення поточного ремонту, оплату комунальних послуг тощо. Богдан Іус, зателефонувавши керівництву місцевого дошкільного закладу, посприяв влаштуванню старшого сина Аліни у дитсадок. Також він зауважив, що на перших порах подружжя може розраховувати на соціальний супровід центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Читайте також: Локачинський район отримав 50 тисяч гривень на придбання житла сиротам.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024