• Головна
  • Гоголівці презентували виставу у Грузії
12:30, 19 жовтня 2019 р.
Надійне джерело

Гоголівці презентували виставу у Грузії

Гоголівці презентували виставу у Грузії

З 12 по 15 жовтня актори Полтавського обласного академічного музично – драматичного театру імені Гоголя брали участь у Тбіліському Міжнародному фестивалі театрів. Це поважний мистецький захід, що проходить десятий рік поспіль і збирає учасників з усієї Грузії та з – за кордону. Цьогоріч своє мистецтво тут дарували колективи з Італії, Ізраілю, Швеції, Литви та Польщі.

Гоголівці презентували виставу у Грузії, фото-1

«- Потрапити на тбіліський фестиваль ми мріяли давно, але це було не так просто, адже відбір тут досить суворий. Ще в січні ми відіслали заяву, а тільки на весні отримали підтвердження. Спочатку був задум повезти на фест «Хануму» або « Політ над гніздом зозулі». Але зупинили вибір на спектаклі, що його ставила грузинська режисерка Цицино Кобіашвілі «Жінки» - розповідає керівник літературно-драматургічної частини Полтавського обласного театру ім. Гоголя Ольга Коваленко.

Гоголівці презентували виставу у Грузії, фото-2

Виставу представили чотирнадцятого жовтня. Вона йшла українською мовою, і субтитри – грузинською.

« - Нам було приємно, що на спектакль завітали представники української діаспори, серед них були навіть колишні полтавці. Приймали нас надзвичайно тепло. Як казали глядачі, навіть, якби не було субтитрів, ми б все розуміли по очах акторів. Ми працювали на малій сцені тбіліського театру імені Коте Марджанішвілі. Директор театру (і за сумісництвом директор фестивалю) Ека Мазмішвілі відмітила, що подібні мистецькі форуми – дуже важливі не тільки своїм репертуарним наповненням.

Це чудова можливість познайомитися з колегами інших країн, перейняти їхній досвід і поділитися власними надбаннями. За цей час ми встигли подружитися з театром імені Марджанішвілі. Сподіваємося, що в майбутньому їхні постановки побачать полтавські глядачі, а ми привеземо до них власні найбільш знакові вистави» - говорить Ольга Коваленко.

Гоголівці презентували виставу у Грузії, фото-3

« - Поїздка до Тбілісі взагалі була багатою на приємні зустрічі» – продовжує Ольга Коваленко.

Гоголівці презентували виставу у Грузії, фото-4

« - Нас тепло приймала добре відома полтавцям режисерка Цицино Кобіашвілі, директор театру імені Грибоєдова Микола Свентицький. Ми відвідали древнє місто Грузії Мцхету. В історії нашого колективу грузинська сторінка заграла новими барвами і враженнями» - підсумувала Ольга Коваленко.

Гоголівці презентували виставу у Грузії, фото-5
Гоголівці презентували виставу у Грузії, фото-6

Раніше Гоголівці тріумфально гастролюють Україною

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вистава #театр #гастролі
Оголошення
live comments feed...