У Франківську найкращі скороходи змагаються за путівку на Олімпійські ігри (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

19 Жов, 2019 13:10

Поділитись публікацією
У Франківську найкращі скороходи змагаються за путівку на Олімпійські ігри (ФОТО)
У суботу, 19 жовтня, стартував чемпіонат України зі спортивної ходьби та ХХІІІ Міжнародні змагання Кубок “Вечірній Івано-Франківськ”.

Читайте також: Традиційний півмарафон проведуть в Івано-Франківську (МАРШРУТ)

До Франківська з’їхалися найкращі легкоатлети-скороходи з усієї України, а також Туреччини, Польщі, Угорщини, Молдови, Білорусі, Португалії, Латвії та Ірландії. Загалом понад 220 учасників, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Впродовж двох днів спортсмени розіграють 20 комплектів нагород.

Першими старували чоловіки. Вони змагаються на дистанції у 50 км.

“Лідери у дистанції на 50 км з України Ігор Главан та Ірландії Алекс Райт. Буде серйозна боротьба за першість. Загалом на проходження дистанції дають 6 годин. Лідери традиційно проходять її за 4 години, а олімпійський норматив 3 год.50 хв.”,- пояснює очільник депатраменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко.

Загалом на цій дистанції зібралося 10 топ атлетів світового рівня.

“Атлети з Португалії хочуть виконати норматив на Олімпійські ігри. Взагалі більшість скороходів приїхали сюди, щоб позмагатися за путівку на Олімпійські ігри 2020 в Токіо”,- пояснює Матешко.

Наступними стартували юніори. Опісля стартують юнаки на дистанції 10 км, дівчата 5 км, молодші на 3 км і завершать перший змагальний день найменші скороходи (10-11 років) на дистанції 2 км.

Варто зауважити, що організатори підготували призи для найпалкіших вболівальників.

Нагадаємо, у зв’язку з змаганнями поліція обмежила рух транспорту на вулицях Незалежності, Лепкого, Франка, Мельника, Бандери, Підгірянки. Громадський транспорт їде в об’їзд.

Теги: