Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Голова Євроради Туск отримав лист премʼєра Британії про відтермінування Brexit

Глава Європейської ради Дональд Туск заявив, що отримав лист прем'єр—міністра Великої Британії Бориса Джонсона про відтермінування виходу країни з Європейського Союзу.

Про це він написав у Twitter.

«Щойно отримав запит на відтермінування. Розпочинаю консультації з лідерами країн ЄС з приводу того, як реагувати», — зазначив Туск.

19 жовтня британський парламент проголосував за поправку, яка відтерміновує Brexit до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня (включно) парламент не ухвалить угоду про вихід із ЄС.

Водночас Борис Джонсон заявив після голосування, що не проситиме додаткової відстрочки і наступного тижня винесе на голосування необхідні законопроєкти.

Раніше парламент ухвалив закон, який зобов’язує Бориса Джонсона продовжити термін Brexit до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня (включно) парламент не ухвалить угоду про вихід із ЄС.

Якщо Джонсон відмовиться дотримуватися закону, на нього можуть подати до суду.

23 червня 2016 року у Британії відбувся референдум, який показав, що 52% британців воліють покинути Євросоюз. 29 березня 2017 року Велика Британія офіційно повідомила Європейський союз про свій намір  покинути ЄС , запустивши процедуру Brexit. Повідомлялось, що остаточна  вартість Brexit  для Британії може сягнути 55 мільярдів євро. Цю суму країна виплачуватиме ЄС до 2064 року.