«Проблем з набором дітей у нас нема…» – директориня Локачинської музичної школи Ольга Кревська

20 Жовтня 2019, 10:10
3626

Локачинську дитячу музичну школу, безумовно, можна назвати районним осередком дитячої творчості.

Досвідчені викладачі цього мистецького закладу уміють розпізнати талант у вихованців і допомогти максимально його розкрити. Мабуть, тому з року в рік на навчання сюди вступає чимало маленьких краян.

Не стала винятком і нинішня нещодавня посвята першокласників у юні музиканти. Понад півтори десятка дітей з різних населених пунктів – Окорська, Конюх, Колпитова, Коритниці тощо, лише починають освоювати тонкощі музичного мистецтва. Власне, на урочистому заході в присутності рідних вони мали можливість продемонструвати, чого навчилися вже за перший місяць. І хоча мелодії звучали, можливо, ще не ідеально, проте потенціал в новачків дійсно є.   

Читайте також: Вихованці Локачинської музичної школи стали призерами Всеукраїнського конкурсу.

А щоб ті почули як правильно виконуються музичні твори, старшокласники разом зі своїми наставниками підготували насичену концертну програму. Зокрема, своєю творчістю присутніх потішили гітарист Богдан Рогачов, бандуристка Агнеса Гоздецька, саксофоніст Ілля Рубаха, на трубі зіграв Назар Дармофал, а Аліна Кошелюк – на фортепіано. Традиційно звучали як класичні, так і сучасні твори, народні мелодії та пісні. 

Фіналом свята були вітальні побажання батькам, учням та викладачам. Ось як про це дійство, зокрема, відгукнулась головний спеціаліст сектору культури Локачинської райдержадміністрації Орина Гнаткевич:    

«Це справжнє свято душі, отримала безліч позитивних емоцій. Я розумію настільки важливо дитину залучати до мистецтва, прививати їй естетичний смак, розуміти та любити прекрасне. Шановні викладачі, ви робите велику справу, свій чудовий, багатогранний світ відкриваєте учням. Бажаю, щоб музика назавжди залишалася супутницею вашого життя. Нехай вона окриляє, додає життєвої наснаги та позитивних емоцій».

Як зізналась у коментарі нашому кореспонденту директор дитячої музичної школи Ольга Кревська, чути подібні відгуки від колег з галузі культури дійсно приємно, це, мовляв, надихає увесь колектив музшколи на нові здобутки і перемоги.

«В свою роботу дійсно намагаємось вкладати усю душу. Призові місця учнів на обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсах – це і є головний показник нашої відданості та наполегливості. А ще – це чи не найкраща реклама для закладу, який тримає марку й далеко за межами району. Тож, попри нинішні адмінреформи, проблем з набором дітей у нас нема, що свідчить про високий кредит довіри краян в різних куточках району, – зауважила Ольга Миколаївна.

Нагадаємо: Духовий оркестр музичної школи зайняв перше місце в обласному фестивалі-конкурсі.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39