В Україні лише два медовари мають ліцензії на випуск медових напоїв

20.10.2019, Служба новин ІАС "Аграрії разом"
В Україні лише два медовари мають ліцензії на випуск медових напоїв Рис.1
Фото: із відкритих джерел

Українські медовари, після законодавчих змін щодо підтримки розвитку виробництва терруарных вин і натуральних медових напоїв, можуть отримувати ліцензію на виробництво алкогольних напоїв і мають можливість розвивати та популяризувати медові напої як національний бренд. Але сьогодні тільки два медовари скористалися такою можливістю-ПСП "Дружба" і ТД "меди Межиріччя".

Про це розповів народний депутат України Роберт Горват під час медового форуму «Україна Медова і світ».

«Сьогодні для отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв виробнику медових напоїв потрібно надати лише 4 дозвільних документа. У минулому році в бюджет нам вдалося «протягнути» правку для того, щоб ліцензію на виробництво могли отримати і приватні підприємці 4-ї групи. Адже саме ліцензія дозволяє виробнику стати на полиці магазинів, а навіть невелика дистрибуція допомагає швидше заробити», — відзначає Роберт Горват.

За його словами, як тільки 20-30% медоварів отримають ліцензії та офіційно вийдуть на торговельні мережі — адже сьогодні саме супермаркети є основним реалізатором продукції — збільшиться попит і виросте популяризація медових напоїв.

Також читайте:

Джерело: 
agroportal.ua.
Читайте більше новин з розділів: 
Бджолярство Усі новини
Дізнавайтесь першими найсвіжіші агрономічні новини України та світу на нашій сторінці в Facebook, Twitter Telegram.

Коментарі та відгуки