Багатотисячні протести в Барселоні. Влада Іспанії відмовилася від перемовин з каталонцями

Багатотисячні протести в Барселоні. Влада Іспанії відмовилася від перемовин з каталонцями

Фото: Associated Press

В Каталонії тривають масові протести.

Уряд Іспанії в суботу, 19 жовтня, відхилив пропозицію про переговори, висунуту каталонцями, які з середини жовтня не припиняють акції протесту.

Про це пише DW.

Виконувач обов'язків голови іспанського уряду Педро Санчес висловив упевненість, що спершу глава кабміну цього автономного регіону Кім Торра повинен засудити заворушення, які призвели до десятків ранених.

Мер Барселони Ада Колау закликала жителів до спокою на тлі протистояння між мітингувальниками і поліцією, яке триває ось уже п'яту ніч. "Подібне не може тривати. Барселона цього не заслуговує", - підкреслила вона.

Як передає місцева газета La Vanguardia, увечері 19 жовтня учасники мітингу в Барселоні продовжили зводити барикади. У кількох місцях загородження охопив вогонь, на місці довелося працювати пожежником. При цьому поліція застосувала піномети.

Нагадаємо, що сотні тисяч людей в Барселоні приєдналися до "маршу свободи" на знак протесту проти судового вердикту щодо лідерів регіонального сепаратистського руху. З усіх міст Каталонії до столиці Барселони пішки прибували люди. Колони блокували автомагістралі ззовні та головні артерії міста зсередини. Заблоковано і одну з головних туристичних пам'яток – собор Святого сімейства або ж Саграда Фамілія. На летовищі "Ель-Прат" скасовано чи перенесено сотню рейсів.

Президент Каталонії закликає владу Іспанії до діалогу через масові бунти людей

Президент Каталонії закликає владу Іспанії до діалогу через масові бунти людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація