$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+9° Київ +11° Варшава +11° Вашингтон

Мінекономіки прокоментувало перебіг переговорів з МВФ

Ілона Завальнюк 20 Жовтня 2019 11:50
Мінекономіки прокоментувало перебіг переговорів з МВФ

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов вважає позитивним перебіг переговорів з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ).

«Що стосується МВФ, я дуже позитивно налаштований. Думаю, нам просто потрібно продовжувати роботу, і через два тижні, я сподіваюся, коли вони приїдуть (в Україну - ред.), на хороший результат», - повідомив глава Мінекономіки за підсумками візиту до Вашингтона, передає Укрінформ.

За його словами, МВФ потрібен час для вивчення ситуації, адже Верховна Рада прийняла до 70 законопроектів, які «очікувалися роками». Також у фонді чекають затвердження українського проекту держбюджету на 2020 рік.

«Головне питання - подивитися, як нинішній уряд поводиться, як буде проведено бюджетний процес, як будуть виконані технічні питання», - уточнив Милованов.

Нагадаємо, 16 жовтня українська делегація разом з представниками Національного банку України вилетіли до США на переговори з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

У найближчі тижні в Україну приїде місія Міжнародного валютного фонду. Вона обговорить умови нової трирічної програми співпраці.

Однак переговори України з МВФ щодо нової програми фінансування можуть затриматися через суперечку про націоналізацію «ПриватБанку».