У Стамбулі відбулася літургія українською мовою (ФОТО)

Фото UATV

У Стамбулі в православній церкві св. Миколая пройшла літургія українською мовою. Серед відвідувачів – представники українських і кримськотатарських громад Стамбула, співробітники Генконсульства України, представники місцевих християнських громад і онкохворі діти українців, які проходять лікування у Туреччині. Діти приєдналися до акції “Повертайся живим”, у межах якої вони підготували малюнки й листи для українських солдат, котрі намагаються відстояти територіальну цілість України біля її східних кордонів.

“Я дуже поважаю українських воїнів. Люблю Україну. Дарую їм малюнок, щоб підтримати під час війни”, – говорить учень 9-го класу Іван Клюєв.

Літургію, організовану за ініціативою української громади Стамбула та Генконсульства України, провів єпископ Халікарнасський Адріанос і українець отець Харалампій.

“Це свято – символічне, тому що це водночас і день українського козацтва та день захисника України. Сьогоднішня служба була присвячена нашим героям, воїнам, які перебувають на сході України у зоні АТО. Дуже приємно, що сьогодні українське суспільство Стамбула зібралося в такій кількості”, – говорить голова українського суспільства взаємодопомоги в місті Стамбул Тетяна Фецан.

Раніше повідомлялося, що діти загиблих воїнів АТО приїхали до табору в турецькому курортному місті Мармарис.

Прямий ефір