$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+9° Київ +7° Варшава +12° Вашингтон

За рік картопля в Україні подорожчала утричі

Ілона Завальнюк 20 Жовтня 2019 14:49
За рік картопля в Україні подорожчала утричі

В Україні на 8% упали ціни на картоплю протягом останнього тижня. Зараз кілограм продукту продають за 8-11 грн, однак у жовтні 2018 року картопля коштувала у 3,3 рази дешевше.

Зниження цін з 14 по 20 жовтня експерти пов’язують із зменшенням активності споживачів та високою пропозицію за рахунок іноземного імпорту, пише EastFruit.

«Тим не менш, середня оптова ціна на картоплю стандартної якості на сьогоднішній день є рекордно високою, тому виробники не особливо переживають через зниження цін на продукцію. Однак більшість фермерів і раніше вважають, що ціни на картоплю в зимовий та весняний період будуть набагато вище, ніж зараз, тому намагаються продавати лише ту продукцію, яка не підлягає тривалому зберіганню, а якісну продукцію закладають в картоплесховища», - пише видання.

Нагадаємо, також в Україні істотно подорожчали овочі, адже їх сезон збору добігає кінця. Про те, як змінились ціни на продукти – у нашому аналітичному матеріалі «Зростання цін: що подорожчало та як змінилася інфляція в Україні».

Раніше НБУ пояснив причини стійкості цін попри зміцнення гривні.